Poveži se putem

Kultura

U Žepču održani 4. Književnoumjetnički susreti

Objavljeno

-

U oraginazaciji J.U. Opća biblioteka Žepče proteklog vikenda, u subotu 09.02.2019. godine, u Gradskoj kavani Žepče održani su 4. Književnoumjetnički susreti. U dvosatnom druženju, pored velikog broja naših sugrađana, predstavnika kulturnog, vjerskog i političkog života, ovom značajnom kulturnoumjetničkom događaju prisustvovali su i bibliotekari iz Usore, Doboj-Juga, Doboja, Tešnja, Zavidovića, Zenice, Olova, Vareša, Breze i Sarajeva.

Tema Susreta bila je “Simbioza bibliotekarstva, književnosti i arhive”, a govornice koje su izlagale na pomenutu su doc. dr. ruske književnosti Adijata Ibrišimovi-Šabić, doktor književnosti Melida Travančić i direktorica Državne agencije za ISSN, Međunarodni standardni broj za serijske publikacije, Adisa Žero.

Prisutnima su se obratili općinski načelnik Mato Zovko, direktor NUB-a BiH, dr. Ismet Ovčina, pomoćnik ministra za kulturu i sport ZE-DO kantona, Marinko Tokić i predstavnik Fondacije za bibliotečku djelatnost, Ernad Grahić.

Advertisement

Profesorica sociologije i zamjenica direktora NUB-a BiH našla se u ulozi moderatorice večeri.

U muzičkom dijelu programa publiku je zabavio Etnotrans band.

Direktorica J.U. Opća biblioteka Žepče Sabina Maličbegović se zahvalila svima na velikoj podršci ovoj javnoj ustanovi i koji su kao vjetar u leđa svim dosadašnjim projektima, ponosno pohvalila lokalnu zajednicu, te najavila  novi projekat koji će biti realizovaj u skorijoj budućnosti, a to je prva slobodna biblioteka u Žepču. Projekat je zamišljen tako da svi naši sugrađani posude knjigu, pročitaju je, vrate, te doniraju knjige za sve druge čitatelje.

Manifestacija je organizirana uz pomoć Federalnog ministarstva kulture i sporta i Općine Žepče.

Advertisement

Copyright © 2002 - 2022 Zepce.ba portal