Poveži se putem

Žepče

U Žepču počinje s radom Udruženje „Svijet u slikama“

Objavljeno

-

Načelnik Općine Žepče Mato Zovko ugostio je predsjednicu Udruženja „Svijet u slikama“ iz Zenice, Džermaninu Mešić, ravnateljicu JU Dom zdravlja Žepče dr. Anu Zlovečeru Jukić, gospodina Jukić Josipa, kao i mladi stručni tim udruženja koji je u prvoj polovici ove godine prošao intenzivnu obuku, teoretsku i praktičnu, za rad s djecom s razvojnim teškoćama, po metodama Udruženja.

Naime, Udruženje „Svijet u slikama“ iz Zenice je već jedanaestu godinu radi s djecom s teškoćama u razvoju, sa naglaskom na djecu u autističnom spektru poremećaja. Kako se njihova praksa pokazala jako dobra i uspješna, te su njihove usluge u proteklim godinama koristila djeca s cijelog Zeničko-dobojskog kantona, pa i Federacije BiH.

Sami roditelji s prostora općine Žepče su izrazili potrebu, a i želju da njihova djeca usluge Udruženja „Svijet u slikama“ iz Zenice imaju u svojoj općini.

Otvaranjem podružnice Udruženja u Žepču bit će omogućeni tretmani većem broju djece s ovog dijela Kantona, prvenstveno djeci s područja općine Žepče, te roditelji neće biti izloženi dodatnim troškovima putovanja. Ciljna grupa će biti djeca s razvojnim teškoćama predškolskog uzrasta.

Kako je ovo već uhodana praksa, a Udruženje ima dvije poslovnice, u Zenici i Novoj Biloj (SBK), svi sudionici ovog sastanka su izrazili veliko zadovoljstvo što će iste usluge biti dostupne mališanima naše općine, kao i njihovim roditeljima, što će u velikoj mjeri olakšati njihovo svakodnevno funkcioniranje.

Općina Žepče je podržala i pomogla ovu ideju, te je zvaničan početak rada podružnice u Žepču planiran 11.07.2022. godine u prostorijama Katoličkog školskog centra „Don Bosco“ Žepče.

Advertisement

Nastavi čitati
Advertisement

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal