Poveži se putem

Žepče

U Žepču s radom počelo Udruženje „Svijet u slikama“

Objavljeno

-

U prostorijama Katoličkog školskog centra Don Bosco Žepče, s radom je počelo Udruženje „Svijet u slikama“ Žepče, podružnica Udruženja „Svijet u slikama“ Zenica.

Mladi stručni tim novoosnovanog Udruženja u sastavu Renata Grubešić, Ana Jukić, Tomislav Knežević i Nikolina Spajić su u prvoj polovici ove godine prošao intenzivnu obuku, teoretsku i praktičnu, za rad s djecom s razvojnim teškoćama, po metodama Udruženja, te je Udruženje spremo za rad.

Povodom službenog početka rada, prisutnima se obratio općinski načelnik Mato Zovko, ravnatelj KŠC-a don Ivan Širić, te Džermanina Mešić, predsjednica Udruženja „Svijet u slikama“ iz Zenice.

Džermanina Mešić je navela kako Udruženje „Svijet u slikama“ iz Zenice deset godina radi s djecom s teškoćama u razvoju, sa naglaskom na djecu u autističnom spektru poremećaja. Kako se njihova praksa pokazala jako dobra i uspješna, te su njihove usluge u proteklim godinama koristila djeca s cijele Zeničko-dobojske županije, pa i Federacije BiH, roditelji s prostora općine Žepče su izrazili potrebu, a i želju da njihova djeca usluge udruženja „Svijet u slikama“ iz Zenice imaju u svojoj općini.

Općinski načelnik je naveo kako mu je drago što je došao dan otvaranja podružnice Udruženja, te naveo kako Općina Žepče uvijek osluškuje građane, te  podržava i pomaže ideje koje će pomoći našim sugrađanima. Zahvalio se i KŠC-u što su ustupili svoj prostor, a osobito edukatorima koji su nositelji rada Udruge, te će pomagati roditeljima i njihovoj djeci. „Zadaća svake vlasti je stvaranje boljih uvjeta života. Kada nešto ne možemo riješiti na višim razinama onda se moramo sami organizirati. Tako smo i ovo riješili. Meni je uvijek drago kada napravimo određene korake i to realiziramo. Želja mi je da naša djeca budu zdrava i što zdravija, a ona koja budu imala potrebu, sigurno će ovdje imati potporu“, poručio je Općinski načelnik.

Don Ivan Širić je naveo kako Salezijanska zajednica radi s mladima. S tim motivom su Salezijanci u Žepču, a  misija je pomoći i biti na raspolaganju djeci i mladima. „U ovih 25 godina rada u Žepču trudili smo se uvijek čuti glas i potrebe mladih i zajednice. Jedna kava i razgovor su doveli do toga da su se pokrenule različite stvari u našoj općini, gdje možemo vidjeti kako stvari u našoj općini dobro funkcioniraju. Bogu hvala što ima dobrih ljudi i što će se truditi da pomognu našoj djeci. Radujem se što možemo kao Salezijanci biti na raspolaganju društvu i na ovaj način“, naveo je don Ivan.

Advertisement

Otvaranjem podružnice Udruženja u Žepču bit će omogućeni tretmani većem broju djece s ovog dijela županije, prvenstveno djeci s područja općine Žepče, te roditelji neće biti izloženi dodatnim troškovima putovanja. Ciljna skupina će biti djeca s razvojnim teškoćama predškolskog uzrasta.

Općina Žepče

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal