Poveži se putem

Kultura

U Žepču se realizuje “Ljetna škola folklora”

Objavljeno

-

U sklopu projekta “Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH”, koji predstavlja zajedničku inicijativu finansiranu sredstvima vlada Švicarske i Švedske, a koji provodi Razvojni program Ujedinjenih naroda (UNDP) u saradnji s Ministarstvom za ljudska prava i izbjeglice BiH, Ministarstvom pravosuđa Federacije BiH, Ministarstvom uprave i lokalne samouprave Republike Srpske, Vladom Distrikta Brčko i entitetskim savezima općina i gradova, Kulturno-umjetničko društvo “Naši korijeni” Bistrica Žepče prijavilo je projekat pod nazivom “Bolje da nestane sela nego običaja”.

Navedeni projekat je odobren i aktivno se krenulo s njegovom realizacijom. Jedna od aktivnosti projekta je i ljetna škola folklora koja je u toku. Probe se održavaju svakim radnim danom od 19 sati u Bistrici kod Društvenog doma, a za koji dan kreće i obuka na sviranju šargije, violine i dvojnica.

Iz HKUD “Naši korijeni” pozivaju sve zainteresirane da se prijave i uključe u ljetnu školu folklora i obuku za sviranje tradicionalnih instrumenata.

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal