Poveži se putem

Žepče

Umalo fatalan ishod: Dušanka Mandić iz Žepča spašena u posljednjem momentu

Objavljeno

-

Ljetni odmor u porodičnoj kući umalo nije tragično završio za Dušanku Mandić iz Žepča, koja je prije nekoliko dana doputovala iz Bostona i proživjela traumatično iskustvo. U dnevnu sobu ušla je u večernjim satima, neoprezno stala na stršljena koji je ujeo i doživjela alergijski napad nakon kojeg je pala u nesvjest.

– Sreća pa su me muž i brat odmah prebacili do Hitne pomoći u Žepču. Znala sam da sam alergična na ubod insekata ali nisam znala da ubod stršljena može izazvati toliko komplikacija – kaže Dušanka Mandić.

Onesvješćenu su je primili u žepačku Hitnu pomoć gdje je pravovremeno dobila injekciju adrenalina i ambulantnim vozilom prebačena na Odjel urgentne medicine u Zenici.

– Želim da se zahvalim doktoru Branislavu Stevanoviću, medicinskim sestrama Zdenki Antolović i Ruži Latinović kao i medicinskom tehničaru Anti Štrbcu koji su mi u Žepču pružili svu pažnju i pomoć, ravnu onoj kakvu bih dobila i u Americi – kazuje Dušanka.

Oduševljena je i tretmanom u Kantonalnoj bolnici Zenica gdje je dežurni ljekar Mirza Huremović obavio dodatne pretrage i nakon provedene noći u bolnici, otpustio pacijenticu uz preporuku da se pridržava dijete bez bjelančevina organskog porijekla.

– Igrom slučaja nisam imala injekciju koju uvijek nosim sa sobom za ovakve slučajeve. Često sam slušala kako je zdravstvo u BiH loše i korumpirano ali ja sam se uvjerila u suprotno. Svaka čast doktoru Mirzi. Kada se vratim u Ameriku ispričaću najljepše priča o ljekarima koji su mu spasili život i pomogli na najljudskiji način – zaključuje Dušanka Mandić.

(C.U./Zepce.Ba)

Advertisement

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal