Poveži se putem

Žepče

Uskoro izgradnja nove zgrade Općinskog suda Žepče

Objavljeno

-

Općinski načelnik Mato Zovko je u službeni radni posjet primio ministra za upravu i pravosuđe Zeničko-dobojskog kantona Nebojšu Nikolića i tajnicu Ministarstva za upravu i pravosuđe Zeničko-dobojskog kantona Ružicu Jukić-Ezgeta.

Sastanku su prisustvovali i pomoćnica općinskog načelnika Službe za graditeljstvo i prostorno uređenje Brigita Lovrić i predsjedavajući Skupštine Zeničko-dobojskog kantona Ćazim Huskić.

Tema sastanka je bila izgradnja novog objekta, odnosno zgrade Općinskog suda u Žepču. Općina Žepče je do sada uradila parcijalnu izmjenu Regulacionog plana i formirana je nova urbanističko-građevinska parcela za gradnju. Sljedeći korak je dodjela općinskog zemljišta, što će biti obavljeno u narednih mjesec dana.

Ministar Nikolić je izrazio zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom sa Općinom Žepče i upoznao načelnika o daljnjim aktivnostima vezanim za izradu glavnog projekta zgrade.

Prema planu aktivnosti projekat i potrebna odobrenja za gradnju bit će osigurana do kraja tekuće godine, a gradnja bi trebala početi u sedmom mjesecu 2020.godine.

Općinski načelnik je naveo kako će Općina Žepče i dalje sarađivati na projektu izgradnje zgrade Općinskog suda, te će nastaviti pružati administrativnu i drugu potrebnu podršku.

Advertisement

Nova zgrada Općinskog suda Žepče će se graditi između objekata Srednje mješovite škole “Žepče” i Centra za socijalni rad, u okviru druge faze projekta “Unapređenje efikasnosti sudova i odgovornosti sudaca i tužitelja u BiH” koji implementira Visoko sudsko i tužiteljsko vijeće BiH s ciljem unapređenja efikasnosti pravosuđa, uključujući modernizaciju i rekonstrukciju zgrada pravosudnih institucija.

Izradu projektne dokumentacije finansira Švedska vlada, dok bi sama izgradnja trebala biti finansirana sredstvima iz fondova Evropske unije.

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal