Poveži se putem

Žepče

Uspješno realizovana akcija Vijeća učenika “Prve osnovne škole” Maglaj za pomoć porodici Šišić iz Željeznog Polja

Objavljeno

-

Krajem prošle sedmice zvanično je okončana humanitarna akcija Vijeća učenika “Prve osnovne škole” Maglaj za pomoć porodici Šišić u Željeznom Polju. U ovoj uspješnoj aktivnosti prikupljeno je ukupno 1.600,00 KM, a u srijedu 16.11.2016.godine upriličena je posjeta porodici u njihovom mjestu.

Predstavnici Vijeća učenika, zajedno sa direktorom škole i nastavnicom Dervišom Hasanić koja rukovodi radom Vijeća, posjetili su OŠ “Abdulvehab Ilhamija” Željezno Polje gdje je izvršena primopredaja novca.

U ime porodice, novčanu donaciju je primio Sedin Šišić, otac rahmetli Rasima koji je nesretno stradao. Učenicima i zaposlenicima “Prve osnovne škole” Maglaj se posebno zahvalio i direktor ove osnovne škole, gosp. Suvad Hadžić, koji je istakao kako će se ovaj novac upotrijebiti za izgradnju nove porodične kuće Rasimovih roditelja, braće i sestre.

Inače, rješavanje problema stambenog pitanja ove brojne porodice preuzela je grupa dobronamjernih ljudi sa ovog područja u čiji rad se uključila i škola u Željeznom Polju. Prema najavama radovi bi trebali krenuti na proljeće, a od uručenog novca bit će nabavljeno nešto od građevinskog materijala.

Pored novca (1.500,00 KM) porodici je uručen i paket prehrambenih i higijenskih potrepština u iznosu od 100,00 KM.

Advertisement

Porodica Šišić i direktor Hadžić iskreno se zahvaljuju učenicima, zaposlenicima “Prve osnovne škole Maglaj”, kao i svim građanima Maglaja koji su pomogli da ova akcija uspije.

Uprava “Prve osnovne škole” Maglaj posebnu zahvalnost izražava zaposlenicima firme “HM PROMET” Misurići, Medžlisu IZ Maglaj, kao i svim dobrim ljudima koji su na bilo koji način pomogli da se ova aktivnost uspješno završi.

 

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal