Poveži se putem

Žepče

Vaskrsna poruka paroha žepačko-zavidovićkog, protojereja Zorana Živkovića

Objavljeno

-

U povodu nastupajućeg najvećeg hrišćanskog praznika Vaskrsa, vaskrsnu poruku svim čitateljima portala Zepce.Ba pravoslavne vjere, uputio je paroh žepačko-zavidovićki, protojerej Zoran Živković, koju u cijelosti prenosimo.

“U ove dane kada naša Pravoslavna Crkva proslavlja uspomenu na neizmjernu ljubav Božiju prema čovjeku, koju je sam Bog u čovječanskom tijelu projavio ovdje na zemlji, kroz stradanje i smrt na Krstu, sve radi spasenja roda ljudskog, zablagodarimo Hristu Bogu za sve što je učinio za nas.

On je svojim stradanjem i smrću umrtvio grijeh u ljudskoj prirodi, a svojim Vaskrsenjem kao Bog se pokazao pobjediteljem nad grijesima i smrću i nama život darovao. Zato, i mi ne štedimo ljubav i brigu za bližnje svoje, jer ni Hristos nije štedio ljubav svoju i brigu o ljudima, nego je On postradao da bi dao život svima nama.

Potrudimo se da životom  vojim potvrđujemo zahvalnost Bogu za sve, a da se čuvamo svega što bi moglo iznova vrijeđati rane Hristove. Trudimo se da svaki naš postupak u životu bude takav da se sam Bog raduje što nas je stvorio, a istovremeno da nama bude na korist i spasenje. Ako slučajno grijeh kakav i učinimo, zamolimo Boga da nam oprosti, jer On je taj koji je pobijedio grijeh i smrt svojim Vaskrsenjem. I na kraju, svima

Vama koji ovih dana osjećate i proslavljate radost Hristova Vaskrsenja, želim da čestitam ovaj najradosniji hrišćanski praznik pozdravljajući Vas pozdravom kojim je anđeo pozdravio žene Mironosice, i pozdravom kojim su Mironosice pozdravile učenike Hristove govoreći – HRISTOS  VASKRSE- VAISTINU  VASKRSE!”           

Vaskrsnu poruku uputio je paroh žepačko-zavidovićki, protojerej Zoran Živković.

Advertisement

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal