Poveži se putem

Žepče

VI Žepačka kobasicijada: Zoran Stanković i Vlado Jakovljević najbolji kobasičari, nikad veći broj posjetitelja i natjecatelja

Objavljeno

-

Ovogodišnja, šesta po redu “Žepačka kobasicijada” koja je održana u subotu, 3. veljače, 2024., u svadbenom salonu California Radovlje, u organizaciji Udruženja “Žepačkih kobasičara – Xepcio farcimeni” premašila je sva očekivanja kako organizatora, tako i prisutnih posjetitelja.


Stručni žiri, predvođen jednim od najboljih hrvatskih kuhara Tomislavom Špičekom imao je nimalo lak zadatak da između 91. prijavljenog uzorka kobasica, (54 običnih i 37 ljutih) odabere one koje će ponijeti titulu “najboljih” na ovogodišnjoj “Kobasicijadi”, a evo što su odlučili:

Kategorija “Obične” kobasice: Brončana mjesta

3. mjesto Robert Bošnjak

2. mjesto Ivan Lovrić

1. mjesto Pero Jakovljević

Advertisement

Kategorija “Ljute” kobasice: Brončana mjesta

3. Tomo Ćurić

2. Berislav Jukić

1. Petar Jelić

Kategorija “Obične” kobasice: Srebrna mjesta

3. Tomo Ćurić

2. Mato Adžić

Advertisement

1. Ivica Marković

Kategorija “Ljute” kobasice: Srebrna mjesta

3. Anto Dominiković (Tolisa)

2. Antun Ćurić

1. Marinko Ravnjak

Kategorija “Obične kobasice”: Zlatna mjesta

3. Jakov Karimović

Advertisement

2. Niko Krezić

1. Vlado Jakovljević

Kategorija “Ljute kobasice”: Zlatna mjesta

3. Ivan Lovrić

2. Jozo Topić (Orašje)

1. Zoran Stanković

Svoj sud o kobasicama dala je i publika VI Žepačke kobasicijade koja je za najbolju ljutu kobasicu izabrala “plodove pušnice” Ive Tadića, dok je u kategoriji običnih kobasica nagrada pripala Ivanu Jukiću.

Advertisement


“Ova gastro manifestacija koja okuplja ljubitelje suhomesnatih proizvoda, ima za cilj da pokrene priču o “Žepačkoj kobasici” kao domaćem brendiranom proizvodu, koji će obogatiti i upotpuniti gastro turističku ponudu općine Žepče” naglasio je predsjednik Udruge “Žepačkih kobasičara” dr. Oliver Radoš te je uputio i riječi zahvale svima koji su na bilo koji način pomogli organizaciju kobasicijade, s posebnim naglaskom na natjecatelje zbog kojih je ova priča i pokrenuta.


Riječi zahvale, organizatorima i svim “kobasičarima” uputili su i općinski načelnik Mato Zovko i županijski ministar rada i socijalne politike dr. Antonio Šimunović koji su se u ceremonijalnom dijelu također obratili nazočnima.


Osim suhomesnatih proizvoda domaćih uzgajivača, ali i gostujućih iz Republike Hrvatske i Srbije, posjetitelji su imali priliku da kušaju i bogatu ponudu vina i domaćih likera koji su upotpunili ovaj sada već prepoznatljivi gastro događaj u općini Žepče.


Manifestacija je kao i prethodnih godina imala i humanitarnu notu s kutijom za dobrovoljne priloge, a ove godine su organizatori prikupljena sredstva namijenili za liječenje mlade Žepčanke Marine M., a za istu svrhu je namijenjen i dio prihoda od bogate tombole, kao i 1000 KM koje je na humanitarnoj aukciji za dres Gabriela Vidovića dao žepački poduzetnik Tadija Filipović.


Od davnina je žepačko-novošeherski kraj poznat kao sredina sa tradicionalnim uzgojem domaćih svinja, a tradicija uzgoja i spravljanja domaćih proizvoda očuvana je i unaprijeđena u brojnim obiteljima, u što su se mogli uvjeriti svi posjetitelji VI Žepačke kobasicijade.


Na kraju, sa sigurnošću možemo reći da je VI Žepačka kobasicijada premašila sva očekivanja, kako organizatora, tako i nazočnih posjetitelja, te da je ove godine ljestvica zaista podignuta visoko.
A što će nam tek iduće godine pripremiti!?
Za ovu im dajemo čistu peticu.

Radio Žepče

Advertisement

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal