Poveži se putem

Kultura

Video: Minka Muftić i Elma Ahmetović u predstavi “Cosa Nostra” do suza nasmijale žepačku publiku

Objavljeno

-

Sinoć, u srijedu 22.10.2014. godine u kino-dvorani Doma kulture Žepče izvedena je predstava “Cosa Nostra”. Pubika je uživala do posljednjeg minuta gledajući Minku Muftić i Elmu Ahmetović koje su kroz likove koje tumače do suza nasmijavale publiku.

Životne avanture dvije žene – od momenta upoznavanja, do donošenja ključne odluke šta učiniti u veoma važnom trenutku svog života.
Cosa nostra je duhovita priča o dvije žene koje se susreću u nesvakidašnjem ambijentu i zaključuju da su u ljubavnom trokutu s jednim muškarcem. Traje borba, smišlja se strategija, prave planovi, a pitanje je kome će on na kraju pripasti? Predstava je nastala u produkciji Umjetničke grupe ‘Satya’ i Centra za kulturu Sarajevo. Autorica projekta je glumica Minka Muftić. Njena partnerica u predstavi je izvanredna mlada glumica Elma Ahmetović.

Minka Muftić, porijeklom iz Žepča, bila je vrlo emotivna pred žepačkom publikom jer je za naš grad vežu brojne uspomene. Više o samoj predstavi, te njenoj vezi sa Žepčem, možete pogledati u kratkom video-intervjuu koji smo uradili nakon predstave.

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal