Poveži se putem

Sport

Video: U povodu Dana općine održana Biciklistička utrka “Žepče 2022”

Objavljeno

-

Državno biciklističko prvenstvo u disciplini “kriterij eliminator”, gdje je jedini kriterij bio “eliminiši posljednjeg”, održano je na kružnoj, dvokilometarskoj stazi u Žepču. U svakom krugu utrke, otpadao je posljednji takmičara i tako u devet različitih kategorija.

Šampion u “Master B” kategoriji, organizator takmičenja Adnan Derlić, zadovoljan je uspjehom i organizacijom prvenstva.

-“Jedina utrka te vrste u Bosni i Hercegovini, ne znam da ima i u Hrvatskoj i Srbiji, za bodove Premijer lige” – rekao je Derlić.

Na jedinu utrku ovakve vrste došla su zvučna imena iz svijeta biciklizma, poput Vedada Karića, aktuelnog državnog prvaka Premijer lige, koji je u Elite disciplini osvojio prvo mjesto.

Sve od sebe je dao i najmlađi biciklista Vedin Mujkić iz Banje Luke koji je pred malobrojnom publikom učestovao u trci za najmlađe, sve dok nije posustao. Za njega je to bila prilika da od iskusnijijih kolega nauči nešto novo o biciklizmu.

Najiskusniji među takmičarima bio je Hajrudin Trle iz Tuzle koji je pomalo zabrinut zbog opšteg stanja u društvu, kao i za razvoj biciklizma u državi. Bivši reprezentativac nekadašnje Jugoslavije pedeset dvije godine je u biciklizmu, a u Žepču je ponovo dokazao svoje kvalitete i bio najbolji senior u “Master C” kategoriji.

Advertisement

Obzirom da je utrka samo jedna od manifestacija koja se priređuje u okviru obilježavanja Dana općine, načelnik Mato Zovko vjeruje da ovakva dešavanja mogu biti itekako korisna za promociju Žepča.

-“Svaki događaj, društveni, da li je on sportski, da li je godpodarski, da li je glazbeni i tako dalje, itekako ima veze. Danas promoviramo Biciklistički klub “Pedalu”, sve naše bicikliste, a onda kroz to i našu općinu” – istaknuo je našelnik Zovko za naš portal.

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal