Poveži se putem

Žepče

Video: U Žepču održana Godišnja skupština Međunarodnog oldtajmer kluba Subotica

Objavljeno

-

Međunarodni Oldtajmer Klub „Subotica” (International Old timer Club “Subotica”) osnovan je 2010 godine. Osnivači kluba su ljubitelji oldtajmera iz Republike Hrvatske, Bosne i Hercegovine, BJR Makedonije i iz Republike Srbije, pa je to ustvari prvi međunaroni klub osnovan u ovom dijelu Evrope.

Kako su osnivači iz raznih država tako su i članovi, u ovom momentu njih 63, iz više država i to iz: Republike Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Republike Srbije, BJR Makedonije, Mađarske i Republike Slovenije.

Osnivanjem ovog kluba proširili su se odnosi i kontakti ljubitelja oldtajmerizma, ne samo na kontakte unutar jednog grada ili jedne države, nego je to preraslo u druženja, razmjene iskustava, literature, dijelova za vozila i pomoći u očuvanju jednog dijela istorije, kao i detaljnije upoznavanje sa kulturom, tradicijom i običajima svih zemalja u okruženju.

Osnivači su se dogovorili da će se međunarodni susreti ljubitelja oldtajmer vozila održavati svake godine, prvog vikenda u junu i traju petak, subotu i nedjelju. U duhu internacionalnog statusa kluba, dogovoreno je da će klub godišnju Skupštinu održavati svake godine u drugoj državi, iz koje su i članovi kluba.

Prva Skupština je održana 2011. u Subotici Republici Srbiji, a ovogodišnja, zadnjeg vikenda u desetom mjesecu u Žepču, u Bosni i Hercegovini.

Svaka godišnja Skupština nije samo klasično održavanje Skupštine, sa podnošenjem finasijskog izvještaja, osvrtom na završeni susret i dogovorom o održavanju narednog susreta, nego i druženje koje traje tokom cijelog vikenda, kada se članovi, osim razgovorima o temama iz svijeta oldtajmerizma, još bliže upoznaju sa predjelima i raznim običajima domaćina u mjestu i državi, gde se održava Skupština.

Advertisement

Domaćin ovogodišnje Skupštine bio je gosp. Safet Maglić iz Žepča, koji je članove Kluba ugostio u Motelu Marić u Žepču, gdje su boravili i zabavljali se puna tri dana. Osim Žepča, svi članovi su posjetili i Visoko, tačnije Dolinu piramida.

Ekipa portala Zepce.Ba je napravila jedan kraći video-intervju sa predsjednikom Međunarodnog oldtajmer kluba, gospodinom Teufikom Isakovićem, koji možete pogledati u nastavku.

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal