Poveži se putem

Žepče

Video: Za mještane Lučića, MZ Bistrica, svaka kiša zadaje nove probleme

Objavljeno

-

Povratnički dio MZ Bistrica, zaselak Lučići, sa tridesetak povratnika, uglavnom starijih osoba, od 1999. godine pa do danas, muku muče sa lošom putnom infrastrukturom, posebno kada su padavine obilnije kao ovih dana.

Naime, kako kažu mještani ovog zaseoka, dok su okolna sela dobila i drugi sloj asfalta i rasvjetu, njihovih cca kilometar makadama još nije došao nared za asfaltiranje. Svaka kiša pravi takozvane špure na cesti, kroz koje se slijevaju bujični potoci, te otežavaju bilo koju vrstu prometa ovom dionicom.

-“Ne očekuje se od starijih osoba da nakon svake kiše izlaze na makadam sa lopatama da popravljaju nepopravljivo. Isto tako se ne očekuje ni od nekolicine nas, koji smo u fizičkoj snazi, da ručno popravljamo 500-600 metara makadama nakon svake kiše. Imamo svoje živote i svoje obaveze, ne živimo samo za makadam. To je obaveza nadležnih lokalnih organa da nam omoguće i obezbijede mogućnost normalnog kretanja, kad već naplaćuju sve poreze i namete na svakom koraku.”– rekao je za naš portal Goran, jedan od mještana zaseoka Lučići.

Ovom prilikom mještani zaseoka Lučići mole načelnika Općine Žepče da se oglasi po ovom pitanju, te da nekako iznađe rješenje kako bi se uradio bar dio asfalta, po dijelovima na kojima je to najneophodnije.

[iframe src=”https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Frfg6rk%2Fvideos%2F1218561091606485%2F&show_text=0&width=560” width=”560” height=”315” style=”border:none;overflow:hidden” scrolling=”no” frameborder=”0” allowTransparency=”true” allowFullScreen=”true” ]

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal