Poveži se putem

Žepče

Visoka delegacija Vlade Švicarske posjetila Dom zdravlja Žepče

Objavljeno

-

Centar za mentalno zdravlje koji je u sklopu J.U. Dom zdravlja sa stacionarom Žepče posjetila je visoka delegacija Vlade Švicarske i predstavnika Asocijacije XY.

Delegaciju su sačinjavale predstavnice Švicarske agencije za razvoj i saradnju (SDC) u Bernu Patricia Danzi, generalna direktorica Švicarske agencije za razvoj i saradnju (SDC) i Ruth Huber, ravnateljica Ureda za saradnju sa Istočnom Evropom Švicarske agencije za razvoj i saradnju (SDC), predstavnice Švicarske agencije za razvoj i saradnju (SDC) u Ambasadi Švicarske u Bosni i Hercegovini Barbara Dätwyler Scheuer (Detviler Šojer), direktorica za saradnju Ambasada Švicarske u BiH i Maja Zarić, menadžerica za lokalnu upravu i savjetnica za kreiranje politika, te predstavnica Asocijacije XY – Projekta mentalnog zdravlja u BiH Dženita Hrelja Hasečić, direktorica Projekta mentalnog zdravlja u BiH.

-“Današnja posjeta visoke delegacije Vlade Švicarske bila je sa svrhom da se upoznaju sa radom Centra za mentalno zdravlje, odnosno da evaluiraju projekat koji su finansirali. Koristim priliku da im se zahvalim u ime svih korisnika i djelatnika Centra, u ime cijele lokalne zajednice i u svoje osobno ime, jer je ovo veoma bitan i vrijedan projekat za našu lokalnu zajednicu. Nadam se da ćemo i u budućnosti zajedno sa njima realizirati još puno vrijednih projekata na obostrano zadovoljstvo.” – istakla je direktorica J.U. Dom zdravlja sa stacionarom Žepče, dr. Ana Zlovečera – Jukić.

Osim djelatnika Centra za mentalno zdravlje i direktorice dr. Zlovečere – Jukić, delegaciju je dočekao i bio domaćin i načelnik Općine Žepče Mato Zovko.

Advertisement

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal