Poveži se putem

Žepče

Youth Leadership and Teacher Professional Development Program u Srednjoj mješovitoj školi “Žepče” Žepče

Objavljeno

-

Poznato je da su u Srednjoj mješovitoj školi “Žepče” implemntirana tri program sponzorisana od strane Američke ambasade u Sarajevu: Pilot program “Tolerance through English”, Access Program i Lead Program.

Na adresu ove škole ove godine došao je još jedan poziv za program, ovaj put riječ je o Youth Leadership and Teacher Professional Development Program. Program je sponzorisan od strane Američke ambasade u Sarajevu, administriran od strane Mediation Center u Ohaju, I Terra Art u Sarajevu.

U program su pozvani učenici i nastavnici srednjih škola iz Bijeljine, Žepča i Tešnja da se prijave za učestvovanje u Programu liderstva mladih za Bosnu i Hercegovinu, za jesen 2021. godine, s integrisanim Programom stručnog usavršavanja učitelja.

Učenici i nastavnici učestvovat će u 21-dnevnom programu interkulturalnih iskustava i radionica, vještina, te u visoko interaktivnom setu kurseva s lokalnim stručnjacima.

Angažovanjem u aktivnostima američkih srednjoškolaca, lokalnih nevladinih organizacija i daytonskih građanskih vođa, učenici i nastavnici bolje će razumjeti građansko učestvovanje, te uloge i odgovornosti vođe u raznolikoj demokratiji.

Tokom cijelog programa učenici će istraživati kritičko mišljenje, stvaranje konsenzusa i rad u zajednici kao alate za zagovaranje i vođenje.

Advertisement

-“S ponosom ističemo da će našu školu predstavljati pet izuzetnih učenika i profesorica, a ambasadori naše škole, Žepča i Bosne i Hercegovine naredne tri sedmice u Americi su: Harun Malićbegović, Lana Muslić, Adi Hadžavdić, Iman Ahmetović i Dalila Bošnjaković na čelu sa vrsnim stručnjakom engleskog jezika profesoricom Almirom Suljić.” – istakli su u SMŠ Žepče.

Grupa putuje iz Žepča 11.09., te 12.9. lete za Dayton, Ohio i vraćaju se 30.9.2021. godine.

Pred samo potovanje u Ameriku grupu žepačkih ambasadora ugostio je Nagib Mujkić, direktor predužeća Tisa komerc d.o.o. Žepče.

Želimo im sretan put, uspješan rad i s posebnom radošću ih iščekujemo nazad kako bi s nama podijelili stečena znanja i iskustva!

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal