Poveži se putem

Kultura

Završena 12. Likovna kolonija “Ismet Čahtarević – Žepče 2017.”

Objavljeno

-

Proteklog vikenda na Matinskom visu upriličena je treća manifestacija ovogodišnjeg „Žepačkog ljeta“, 2. Likovna kolonija „Ismet Čahtarević – Žepče 2017“. Umjetnici iz Žepča, Zavidovića, Maglaja, Travnika i Nove Bile, u dobrom društvu, i još boljem raspoloženju, tokom dva dana naslikali su veliki broj slika, predivne prirode i drugih interesantnih motiva.

Prema riječima organizatora, slike nastale na 2. Likovnoj koloniji „Ismet Čahtarević Žepče 2017“, naši sugrađani imat će prigodu pogledati i kupiti na na humanitarnoj izložbi koja se planira kao dio aktivnosti u sklopu svečanog obilježavanja Dana općine Žepče. Prihodi od prodaje slika bit će usmjereni za potrebe Centra za djecu i odrasle s posebnim potrebama u Žepču.

Veliki broj izletnika tokom protekla dva dana družio se s umjetnicima uživajući u prekrasnoj prirodi i ljepotama ovog poznatog izletišta.

Advertisement

Učesnike Kolonije posjetili su i načelnik Općine Žepče Mato Zovko i pomoćnica općinskog načelnika pri Službi za graditeljstvo i prostorno uređenje Brigita Lovrić, koji su se ovom prilikom zahvalili organizatorima na uspješnoj organizaciji, a umjetnicima na dolasku u Žepče i na prekrasnim slikama koje prikazuju prirodne ljepote Matinskog visa i okolice.

Copyright © 2002 - 2022 Zepce.ba portal