Poveži se putem

Žepče

Zbog loših uvjeta, roditelji traže da se izgradi nova škola

Objavljeno

-

Nakon što većina učenika Osnovne škole „Fra Grga Martić“ iz Ozimice kod Žepča dva dana nije išla na nastavu jer su protestirali njihovi roditelji zbog neispunjavanja obećanih zahtjeva za početak gradnje novog dijela školske zgrade, jučer je u Općini održan sastanak kome je prisustvovao i načelnik Mato Zovko.

Bez dogovora

Iako su očekivali da će sastanak donijeti konkretne odgovore na njihove zahtjeve, izašli su razočarani. Za razliku od januarskog sastanka, kada je nastava obustavljena zbog lošeg zagrijavanja školskog prostora, ovaj put predstavnici lokalne samouprave nisu ništa obećali niti su bilo šta konkretizirali, osim da će se tražiti rješenje za gradnju dijela nove školske zgrade.

Predsjednik zbora građana i član Vijeća MZ Ozimica Niko Sinanović, koji je prisustvovao sastanku, nije krio razočarenje.

– “Ništa nam nije konkretno ponuđeno. Kažu, bit će, radit će se. Mi smo jednom na tu priču nasjeli i više nećemo. O daljnjim koracima odlučit će roditelji, a konkretniji potezi znat će se najkasnije u ponedjeljak” – kaže Sinanović.

Advertisement

Higijenski uvjeti

On kaže da se razgovaralo i o higijenskim te zdravstvenim uvjetima u školi, ali je ulazak inspekcije u školu, na čemu su roditelji insistirali u svojim zahtjevima, odbijen.

Nerealni zahtjevi

Ilija Barešić

Pomoćnik načelnika za opću upravu i društvene djelatnosti Ilija Barešić nakon sastanka je kazao da su predstavnici roditelja ponovo bili ultimativni kod svojih zahtjeva, koji su u ovom trenutku nerealni, jer se traži da se odmah krene s njihovom realizacijom.

Pogotovo je nerealno, kako je kazao, da se krene s radovima dok traje nastava.

(R.Agić/Zepce.Ba)

Advertisement

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal