Poveži se putem

Maglaj

Žepački kajakaši i danas u potrazi za nestalim Esadom Omersoftićem

Objavljeno

-

I danas su članovi Kajak-kanu kluba “550” Žepče Frano Šupuković, Toni Matijević i Ivan Šupuković, sa kolelegom Nihadom Efendićem iz KKK Maglaj, učestvovali u potrazi za Esadom Omersoftićem koji je automobilom sletio u rijeku Bosnu.

-“Pregledali smo teren od mjesta nesreće do Doboja. Sutra nastavljamo dalje.” – rekao nam je Ivan Šupuković.

Potraga se realizuje na području od Maglaja do Doboja, a vrše je Pripadnici Fedralne uprave civilne zaštite i druge spasilačke ekipe, pripadnici MUP-a ZDK kao i brojni volonteri.

Roniocima Federalne uprave civilne zaštite danas su se pridružili i ronioci Interventne spasilačke službe GSS u BiH iz Mostara, koji su pretraživali dvije kritične tačke za koje se sumnja da bi se tijelo moglo tu nalaziti, a riječ je o lokacijama Hadžijin vir i Marsovac, kao područja gdje su se u ranijem periodu pronalazili utopljenici. Prema riječima Majde Kovač, glasnogovornice Federalne uprave civilne zaštite, podršku timovima pružaju i medicinski timovi FUCZ a u potragu su se osim vatrogasaca i policije koji su svakodnevno na terenu uključili i Općinska služba CZ Olovo koja pretražuje lijevu obalu rijeke Bosne od Poljica do Kamenoloma u Kosovi, SRK Bosna iz Zenice čiji će članovi pretraživati desnom obalom od Poljica prema Ševarlijama.

Zbog miniranosti terena desne strane obale od Parnice prema Moševcu i Ševarlijama nije se pretraživalo sa obale nego isključivo sa čamcima. Svoj doprinos je danas dala i ekipa maglaj.net portala koja je na nekoliko lokacija pružala podršku iz zraka, snimajući dronom.

U potrazi već danima učestvuju i članovi porodice i brojni građani. Mole se svi građani, u slučaju da uoče tijelo, da odmah kontaktiraju neki od brojeva, 122 (Civilna zaštita), 123 (Vatrogasna služba) ili na broj Operativnog centra FUCZ 033 767 530.

Advertisement

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal