Poveži se putem

Žepče

Žepački umirovljenici nagradili Srećka Jorgića

Objavljeno

-

Pobjede Srećka Jorgića na Međunarodnim igrama paraplegičara održanim u Sarajevu nisu prošle bez pozornosti žepačke i šire javnosti. Natjecanje je održano u Sarajevu sa oko 150 natjecatelja iz svih država proisteklih iz bivše Jugoslavije – Bosne i Hercegovine, Republike Srpske, Hrvatske, Srbije, Slovenije, Crne Gore i Makedonije.

Atletska natjecanja parapelgičara – invalida u kolicima održana su u 3 discipline i to trke na 100, 200 i 400 m. Srećko Jorgić bio je uvjerljiv i suveren u sve tri trke i osvojio zlatna odličja. U trci na 100 metara uvjerljivo je nadmašio drugoplasiranog natjecatelja iz Slovenije sa prednošću od preko 10 metara. U ostale 2 trke bio je pobjednik sa daleko većom prednošću. Natjecanja su održana  na atletskoj stazi  povijesnog bh stadiona Koševo u Sarajevu. Bilo je planirano i natjecanje u štafeti 4 x 100 m, ali je otkazano iz tehničkih razloga.

Žepački umirovljenici su putem medija saznali za Srećkov uspjeh i odlučili da mu pomognu simboličnim novčanim prilogom. Skromni prilog je predao Vlado Marković, predsjednik Izvršnog odbora Udruženja. Uz čestitke i riječi potpore i podrške izjavio je predavajući nagradu da ni umirovljenici nemaju puno, ali imaju više nego mnogi drugi.

Srećko Jorgić bio je iznenađen gestom predstavnika najstarije populacije i rekao je : „ Želim Vam se puno zahvaliti, jer ovo nisu samo moje pobjede – ovo su pobjede svih Žepčaka i mojih sponzora. Želim se zahavaliti svima na podršci, a posebno općinskom načelniku Mati Zovki. Obećavam nove pobjede na narednim natjecanjima. Hvala i mojim navijačima, koji me prate na ovim natjecanjima i daju mi dodatne impulse za pobjede.“

(Vlado Marković/Zepce.Ba)

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal