Poveži se putem

Žepče

Nastavak dodjele novčanih sredstava za stambeno zbrinjavanje

Objavljeno

-

Dana 3. jula 2024. godine, uručen je drugi dio Odluka o dodjeli novčanih sredstava za stambeno zbrinjavanje mladih s područja Općine Žepče po Javnom pozivu Općine Žepče iz 2024. godine.

Za prvu kategoriju izgradnju obiteljskih kuća i unutarnje uređenje/useljenje su u svibnju dodijeljenja sredstva u iznosu od  187.000,00 KM za ukupno 44 korisnika koji su ispunili uvjete natječaja.

Za korisnike iz preostale tri kategorije koje obuhvaćaju objekte u djelomičnoj izgradnji (temelji/kat), kupovinu stana ili kuće, te dogradnju kuće su danas dodijeljene Odluke o isplati sredstava. Ovom dodjelom je isplaćen iznos od 63.000,00 KM, čime je utrošen planirani iznos sredstava iz Općinskog proračuna za 2024. godinu u visini od 250.000,00 KM.

Za preostale korisnike koji su ispunili uvjete natječaja po ovom Javnom pozivu će biti nastavljena isplata u narednom razdoblju.

Pored stambenog zbrinjavanja, Općina Žepče provodi niz drugih mjera usmjerenih na podršku mladima, uključujući poticaje za samozapošljavanje, poticanje poljoprivredne proizvodnje, stipendiranje studenata i mladih, te ulaganje u omladinske projekte. Sve ove aktivnosti imaju za cilj stvaranje uvjeta koji će mladima omogućiti kvalitetniji život i potaknuti ih na ostanak u svom zavičaju.

Prilikom dodjele odluka, općinski načelnik Mato Zovko je naveo: „Stambeno zbrinjavanje mladih jedan je od prioritetnih ciljeva za koji se svake godine obvezno izdvajaju sredstva iz Općinskog proračuna jer želimo omogućiti mladim obiteljima da ostanu u svom kraju. Osim dodjele novčanih sredstava, Općina Žepče mladim obiteljima prodaje zemljišta za gradnju kuća po daleko povoljnijim i nižim cijenama od tržišne. Svjesni smo problema iseljavanja s kojim se suočavamo, ali kroz ovakve mjere želimo pokazati da se može i treba živjeti ovdje. Nastavit ćemo s ulaganjima u mlade i razvoj zajednice kako bismo stvorili bolje uvjete za sve stanovnike ove općine”.

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal