Poveži se putem

Žepče

Foto: Da li ste znali da se u Žepču proizvodi Čips od jabuke?

Objavljeno

-

Jabuka je među najrasprostranjenijim vrstama voća; osvježavajuća, kiselo-slatkog okusa i svojstvene arome. “Jedna jabuka svaki dan tjera doktora iz kuće van.” Tko ovo nije čuo, pročitao? Naravno, svi su čuli, ali je pitanje pridržavaju li se toga i pojedu li uistinu jabuku svaki dan?

Jabuka poboljšava probavu, a sadrži i mnoštvo korisnih tvari koje potiču rad imunološkog sustava, pomaže pri mršavljenju, onemogućuje taloženje masti u jetri i štiti od karcinoma.

Osim svježih jabuka, koje grickamo svaki dan, možemo pripremiti i sušene jabuke za onaj period godine kad jabuke nisu neposredno ubrane s drveta, već se čuvaju duži vremenski period u hladnjačama, pa gube važne sastojke, koje sačuvajte sušenjem.

Naravno, mnogi od nas su kroz hladne zimske periode probali i sušenu jabuku, ako ne u kompotu, onda sigurno u voćnim čajevima gdje je sušena jabuka neizostavan sastojak.

Boraveći danas u prostorijama UPIP-a Žepče, odjela Agroinkubator Žepče, vidjeli smo kako se za tržište priprema sušena jabuka kao hrskavi snack.

Kako za čitatelje portala Zepce.Ba ističu iz UPIP-a, motivacija je bila napraviti još jedan u nizu inovativnih proizvoda koji će te imati na svom jelovniku, a koji se može nuditi i djeci, gostima i svima onima koje volite i cijenite. Uvođenjem u jelovnik ovakve namirnice pripremljene na malo drugačiji način, odlučujete se na zdraviji način prehrane, što je vrlo važno za djecu. Masne, slane čipseve zamijenite zdravim, slatkim, hruskavim jabukama različitih okusa.

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal