Poveži se putem

Sponzorirani članci

Foto: OO SDP BIH Žepče upriličio prijem povodom Dana prosvjetnih radnika

Objavljeno

-

U povodu 5. Oktobra – Dana prosvjetnih radnika u veličanstvenom ozračju sa nevjerovatno puno emocija sinoć je u zgradi Libertas, Caffe “Centar” održan svečani prijem za prosvjetne radnike sa područja općine Žepče.

Druženju je nazočilo oko 30 dobro raspoloženih prosvjetnih radnika. Oduševljeni su prijemom, a više od svega  činjenicom da se neko dosjetio same ideje obilježavanja ovog izuzetno važnog dana u životu svakog čovjeka, jer kako reče predsjednik OO SDP BiH Žepče, Mirko Trifunović na početku prijema :”U Japanu samo se učitelj ne klanja caru, a motiv je taj da i car treba učitelja, tako da sa sigurnošću možemo reći da je Dan prosvjetnih radnika praznik svih nas”. 

U nastavku je istakao da je večerašnje druženje  isključivo sentimentalnog karaktera, a ne političkog i da kao takvo ima za cilj da podstakne institucije koji bi morale da se aktivnije uključe u obilježavanje ovog datuma. Zaista je žalosno to što se Dan prosvjetnih radnika, dan učitelja i nastavnika svodi samo na neradni dan.  

Shodno tome u žepačkom SDP-u smo se potrudili i odlučili da ovaj prijem upriličimo i organizujemo u onom kapacitetu u kojem je to bilo moguće. Smatramo da je sreća u malim stvarima, a potvrda toga su suze na licima penzionisanih prosvjetnih radnika, koji kako rekoše:”Ovo nikad nećemo zaboraviti i sa naših 30 – 40 godina radnog staža ovako nešto nikad nismo doživjeli, od srca Vam hvala”. 

Oko 20 penzionisanih prosvjetnih radnika koji su prisustvovali ovom druženju su nagrađeni  simboličnim poklonima u okviru kojih je svako od njih dobio UNICEFOVU UČITELJSKU DEKLARACIJU, koju su obavezni pokloniti aktivnim – mladim prosvjetnim radnicima i ukazati im na važnost učiteljskog poziva. 

Sve prisutne pripadnice ljepšeg pola su “zadužile” po jednu crvenu ružu, kao znak zahvalnosti i podrške ovom druženju. Ukoliko institucije koje bi po prirodi  morale obilježavati ovakve datume ne preuzmu organizaciju  druženja na sebe. Općinska organizacija SDP BiH Žepče je obećala da će i iduće godine sa zadovoljstvom  Dan prosvjetnih radnika obilježiti na identičan način.

Advertisement

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal