Poveži se putem

ZDK

U Golubinji iz rezervoara kamiona otuđeno 200 litara goriva

Objavljeno

-

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u pet slučajeva, kojom prilikom su tri lica zadobila lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

Evidentirano je šest krivičnih djela koja su izvršena na području: Policijske uprave II u Visokom (1), Policijske uprave III u Zavidovićima (2), Policijske uprave IV u Tešnju (1), Policijske uprave V u Olovu (1) i Policijske uprave Žepče (1).

Kakanj

Dana 08.06.2016. godine, u mjestu Greben, od strane policijskih službenika Policijske stanice Kakanj zaustavljeno je teretno motorno vozilo marke „Mercedes”, registarskih oznaka J07-T-780, kojim je upravljao B.Z. Izvršenom kontrolom utvrđeno je da isti prevozi ugalj za koji nema potrebnu dokumentaciju, te su nastavljene aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Tešanj

Advertisement

Dana 08.06.2016. godine, u mjestu Jelah, od strane policijskih službenika Policijske stanice Tešanj zaustavljeno je teretno motorno vozilo marke “TAM”, registarskih oznaka 910-J-605, kojim je upravljao B.D. Uvidom u dokumentaciju vozila, utvrđeno je da registarske oznake ne pripadaju navedenom vozilu, te su nastavljene aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Žepče

Dana 08.06.2016. godine, u mjestu Donja Golubinja, na parking prostoru benzinske pumpe „Petrol“, iz rezervoara teretnog motornog vozila marke „Mercedes“, registarskih oznaka O56-T-955, vlasništvo Č.A. iz Gračanice, otuđeno je 200 litara dizel goriva. Policijski službenici su poduzeli aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.
BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Zenica

Dana 08.06.2016. godine, u ulici Bulevar Kulina bana, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali putničko motorno vozilo marke “Ford”, registarskih oznaka A28-T-895, kojim je upravljala M.M. iz Zenice, i motocikl marke “Suzuki”, bez registarskih oznaka, kojim je upravljao D.M. iz Zenice. Tom prilikom, navedeni D.M. je zadobio teške tjelesne povrede, dok je B.V., suvozač u vozilu “Ford”, zadobila lake tjelesne povrede. Uviđaj je izvršen od strane službenika Policijske uprave I.

Visoko

Dana 08.06.2016. godine, na putu A-1, u mjestu Dobrinje, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj je učestvovalo putničko motorno vozilo marke “Mercedes”, registarskih oznaka O18-J-119, kojim je upravljao Č.A. iz Zenice. U navedenoj saobraćajnoj nezgodi, teške tjelesne povrede je zadobio saputnik Ž.A., lake tjelesne povrede je zadobio vozač Č.A., te saputnici M.A. i Č.H., dok je saputnik K.H. zadobio povrede neutvrđenog stepena. Uviđaj je izvršen od strane istražitelja Policijske stanice Visoko.

Advertisement

Na području Zeničko-dobojskog kantona dogodilo se još 14 saobraćajnih nezgoda u kojima je pričinjena materijalna šteta na vozilima, dok povrijeđenih lica nije bilo.

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal