Poveži se putem

Žepče

Asocijacija „Fatma“ OO Žepče obilježava Svjetski dan zdravlja i najavljuje nove projekte

Objavljeno

-

Proteklog petka 29.03.2019.god, održan je 3. redovni sastanak OO Asocijacija Fatma Žepče. Na sastanku je izabran novi Izvršni odbor kao i potpredsjednica i sekretarka Asocijacije.

Bila je ovo prilika da se trenutne, a i buduće članice upoznaju s planiranim aktivnostima za naredni period.

Kako je istakla predsjednica Asocijacije, dr. spec. Emina Huseinagić, u Asocijaciju su dobrodošli svi oni koji imaju ideju i viziju i sve one žene i djevojke koje svojim radom žele doprinijeti kreiranju boljeg i sigurnijeg društva.

Akcenat Asocijacije stavljen je na humanitarni i edukativni karakter, te je tako najavljeno nekoliko projekata koji će se realizovati u narednim mjesecima.

Članice Asocijacije će upriličiti obilježavanje 07. Aprila Međunarodnog dana zdravlja i to u nedjelju u 18,00 h u sali OV Žepče gdje će dr. Emina Huseinagić održati edukativno predavanje o unosu zdravih i nezdravih namirnica, pravilnoj prehrani, a učenici OŠ Žepče će ovom prilikom odigrati i prigodan skeč.

Na kraju predavanja svim prisutnim, koji to budu željeli, bit će mjeren nivo šećera u krvi, kao i krvni pritisak.

Advertisement

Predsjednica Huseingić iskoristila je ovu priliku te najavila i brojne ramazanske aktivnosti za peti mjesec, kao i organizovanje Humanitarnog bazara, a nakon Bajrama uslijediti će dvije Javne tribine na kojima će gosti predavači biti eminentni stručnjaci iz oblasti historije.

Asocijacija Fatma Žepče također će se uključiti u aktivnosti promocije knjiga u saradnji sa Udruženjem „Spektar“ Žepče, a o daljim aktivnostima će blagovremeno upoznati javnost.

Napomenimo i to da su članice Asocijacije Fatma, OO Žepče u martu mjesecu posjetile Italiju, u organizaciji Asocijacije Fatma BiH, gdje su se družile s kolegicama iz ostalih gradova BiH. U periodu od 15. do 17.03. 2018. godine, u povodu Dana žena, Asocijacija “FATMA” BiH je na čelu sa predsjednicom doc.dr.Kenelom Zuko, za žene sa područja cijele BiH-e, organizirala rekreativno – edukativno putvanje u Italiju. Cilj putovanja je bio širenje mostova prijateljstva kroz zajedničko druženje i upoznavanje sa znamenitostima Italije. Tokom dvodnevnog putovanja posjetili su gradove Trst, Lido di Jesolo i Veneciju. Žene su imale priliku obogatiti svoje znanje o historiji ovih gradova a za to je bio zadužen stručni vodič koji je bio angažiran za ovu priliku. U opuštenoj atmosferi tokom cijelog putovanja imale su priliku da se međusobno upoznaju, razmijene različita iskustva, sklope nova prijateljstva a što je i bio cilj ovog putovanja. Tokom cijelog putovanja organizirani su različiti sadržaji rekreativnog, edukativnog i zabavnog karaktera, a žene nisu krile svoje zadovoljstvo iskazujući zahvalnost na dobroj organizaciji.

Sa porukom da treba širiti pozitivnu energiju i prijateljstva, prepoznavati pozitivne osobine kod drugih, uvezivati se i graditi jaču i širu mrežu, još više se uključivati u edukacijske i druge sadržaje koje u svrhu osnaživanja žene organizira Asocijacija “FATMA”.

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal