Poveži se putem

BiH

Borci opet na protestima: Najavljuju se nove blokade

Objavljeno

-

Demobilisani borci koji već deset mjeseci protestuju ispred zgrade Vlade FBiH u Sarajevu najavili su da će danas ponovo izaći na masovne proteste. I dok jedni najavljuju blokade, drugi se od blokada ograđuju.

Predsjednik Udruge razvojačenih branitelja HVO-a ŽZH Vlado Marušić naveo je za N1 da oni smatraju da blokada nije učinkovita i da se time remeti promet roba, ljudi i usluga.
 
S druge strane, Drago Grbavac, predsjednik Udruženja “Zaboravljeni branitelji”, za portal Klix je potvrdio da će njegovi članovi imati aktivnosti danas, ali nije želio precizirati šta i gdje.
 
Demobilisano borci danas ponovo izlaze na petlju Šićki Brod kod Tuzle kako bi tražila prava od Vlade Federacije Bosne i Hercegovine i resornog ministarstva. Kako poručuju, to isto su učinili i prije nešto više od mjesec dana, a nadležni njihovo upozorenje nisu shvatili ozbiljno. Zbog svega toga danas ponovo izlaze na tuzlansku petlju gdje planiraju ostati do ispunjenja zahtjeva. Okupljanje je planirano u 11:55 sati, a glavni zahtjev boraca je utvrđivanju jasnog registra boraca, minimalna naknada na osnovu registra i ukidanje finansiranja svih boračkih organizacija.

Kako nezvanično od svojih čitatelja saznaje portal Zepce.Ba, u toku je okupljanje boraca u Begovom Hanu.
 
Iz Federalne uprave policije rečeno je kako zvanično nije najavljeno okupljanje, te da ako ga bude biće nezakonito.

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal