Poveži se putem

Sci-teh

CityHub – aplikacija za čišće i ljepše Žepče

Objavljeno

-

Pomoću online aplikacije CityHub i vi možete pomoći da vaš grad postane zdrava i čista okolina. Svaki stanovnik općine Žepče pomoću pametnog telefona i nove besplatne aplikacije CityHub može postati komunalni redar.

Kad naiđete na problem, fotografirate ga. Aplikacija će zapisati podatke o prijavi unutar servisa (zajedno s geolokacijom, vremenom, opisom problema i fotografijom), te ih proslijediti administratoru koji će ih uputiti nadležnoj službi. Odgovor ćete dobiti putem prijavljenog korisničkog računa.

Aplikacija omogućuje anonimnu prijavu problema, no, ako želite dobiti odgovor, trebate se prijaviti preko neke od društvenih mreža.

Aplikacija CityHub predstavlja svojevrsnu poveznicu između građana i službe komunalnog redarstva, a sistem omogućuje brzo i lako prijavljivanje raznih nepravilnosti i problema na javnim površinama, komunalnoj opremi, parkiralištima, prometnicama, javnoj rasvjeti itd.

Aplikacija koristi GPS i snima tačnu lokaciju na kojoj je problem detektiran. Korisnik odabere o kakvom se problemu radi i prilaže i fotografiju, a ti podaci postaju vidljivi operateru u Upravi. Službenik odlučuje radi li se o problemu u nadležnosti Grada ili neke gradske firme, te alarmira nadležne službe da što prije reagiraju.

Advertisement

CityHub je modularni sistem koji kombinuje sve gradske servise na jednom mjestu. Mobilna aplikacija trenutno podržava module:

    Komunalno redarstvo,
    Gradske vijesti,
    Gradski vodič (znamenitosti, restorani, smještajni kapaciteti, sport i rekreacija, obrazovanje i kultura, gospodarstvo)

Dakle, riječ je o aplikaciji koja će građankama i građanima Žepča omogućiti prijavu komunalnih problema putem pametnih telefona, a gradskoj upravi praćenje rada i učinkovitosti svojih službi.

Žepče je prva općina u BiH koja je uvela ovaj sistem, a to je prvi korak ka implementaciji sveobuhvatnog sistema „Pametni gradovi“ koji bi se mogao implementirati u budućnosti.

Aplikacija je u našoj općini implementirana u saradnji sa RAŽ-a, JP Komunalno Žepče i Općine Žepče.

Molimo sve građane Općine Žepče da na svoje mobilne telefone besplatno skinu aplikaciju sa Google Play Store ili AppStore, da istu što više koriste i tako doprinesu poboljšanju usluga gradskih službi, te da budu blagovremeno informisani o svim važnijim događanjima u gradu.

Aplikaciju možete preuzeti na Google Play store-u na sljedećem linku:
Play Store (Android)

Advertisement

ili za iOS na iTunes na linku:
AppStore (iOS)

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal