Poveži se putem

Sponzorirani članci

Članovi SDP BiH iz čitave BiH u nedjelju biraju predsjednika

Objavljeno

-

Članovi Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine ( SDP BiH ) u nedjelju, 26.5.2019. godine izlaze na unutarpartijske izbore i biraju predsjednika partije. Kandidati za predsjednika partije su aktuelni predsjednik, Nermin Nikšić, zatim bivši potpredsjednik FBiH, Svetozar Pudarić i aktuelni načelnik Lukavca, Edin Delić.

Izbori u SDP Bi H su potpuno drugačiji u odnosu na izbore u svim drugim političkim opcijama kako u BiH tako i u regionu. Predsjednik SDP BiH će biti onaj kandidat koji dobije najveći broj glasova  principom “jedan član – jedan glas”, dakle svi članovi SDP BiH, njih oko 40 000 će u nedjelju izaći na izbore i svojim glasom direktno izabrati Predsjednika SDP BiH.

Ovo je ujedno i najdemokratičniji princip izbora Predsjednika, kojeg praktikuju socijaldemokratske političke opcije u svijetu.

Za provođenje ovakvog principa SDP BiH je morao sve organizovati po gotovo identičnom principu kao da su u pitanju Opći izbori u BiH, uspostavio elektronsku atlas bazu članstva, elektronske članske kartice, imenovao Centralnu izbornu komisiju, usvojio sveobuhvatne pravilnike o provođenju izbora, imenovao lokalne izborne komisije, kandidatske biračke odbore, organizovao posjete kandidata organizacijama i predstavljanje njihovih programa I niz drugih tehničko – logističkih priprema  kako bi ovaj svečani čin za sve SDP-ovce širom BiH protekao u demokratskoh duhu.

Za standard bosanskohercegovačke političke scene ovakvi politički poduhvati su sasvim sigurno za pohvalit, a SDP BiH pokazuje da je jedina politička opcija u našoj domovini koja drži do principa, obećanja i do mišljenja svojih članova I građana.

Ovu priliku koristimo da sve naše članice I članove u Žepču pozovemo da u nedjelju, 26.5.2019. godine obave partijsku dužnost, dođu u naše prostorije u Žepču  i svojim glasom direktno izaberu Predsjednika SDP BiH.
          
OO SDP BiH Žepče  

Advertisement

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal