Poveži se putem

Religija

Foto: U Žepču proslavljen blagdan Marije Pomoćnice kršćana

Objavljeno

-

Blagdan Marije Pomoćnice kršćana proslavljen je u petak, 24. svibnja 2019. u Katoličkom školskom centru “Don Bosco” u Žepču. Misno slavlje u jutarnjim satima u školskoj kapelici predvodio je ravnatelj Centra don Milan Ivančević, a sudjelovali su učenici i djelatnici Centra te školski zbor pod ravnanjem profesora Siniše Markanovića.

U propovijedi je don Milan, osvrćući se na čitanje iz evanđelja, podsjetio da je Marija i danas ovdje, ispred nas upućuje Isusu naše potrebe. I ne zaustavlja se samo na potrebama nego nam pokazuje Isusa i u njemu nudi odgovor, izlaz – Što god vam rekne učinite. Svi smo pozvani intervenirati, vratiti Isusa svijetu, osobito mladima; trebamo biti žive stranice Isusova evanđelja svojim poštenim životom i vjerničkim svjedočenjem. Moramo vjerovati u Isusovu moć: čudo iz Kane se ponavlja, dobro je jače od zla, milost od grijeha (svjedoče svi koji se ispovijedaju). I tu je Marija, kao i u Kani, bila ondje i ovdje je, i ostaje zauvijek – Pomoćnica kršćana.

Nakon Svete mise don Milan je podijelio potvrdnice i nagrade učenicima koji su ostvarili zapažene rezultate na školskim, županijskim, federalnim i drugim natjecanjima. Učenici KŠC-a posebno su se istaknuli u sportskim natjecanjima (rukometu, nogometu, stolnom tenisu), ali su zavidne rezultate ostvarili i u području kemije, vjeronauka, latinskog jezika, fizike, matematike, pisanju literarnih radova, natjecanju iz pružanja prve pomoći, a mnogi su ostvarili uspjehe i izvan škole (natjecanja iz gitare, karatea, šaha).

Na blagdan Marije Pomoćnice tradicionalno se igraju posljednje utakmice školskog nogometnog turnira. Prvo mjesto ove su godine izborile učenice II. a Opće gimnazije u ženskoj konkurenciji, a u muškoj III. d Tehničko-obrtničke škole.

Nakon utakmica organiziran je zajednički ručak za sve učenike, profesore i djelatnike Centra. Proslava blagdana se završila revijalnom utakmicom profesora i učenika, ovogodišnjih pobjednika u muškoj konkurenciji.

Advertisement

„Blagdan Marije Pomoćnice mora biti uvod u vječno slavlje u kojem trebamo sudjelovati svi skupa jednoga dana u raju“ (don Bosco).

(kta/a.p.)

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal