Poveži se putem

Žepče

Članovi Udruženja “Osmijeh BH” obradovali štićenike Doma za stare i iznemogle u Žepču

Objavljeno

-

Članovi Udruženja “Osmijeh BH” iz Begovog Hana obradovali su štićenike Doma za stare i iznemogle u Žepču, svima poklonili po jednu ružu i prisustovali divnoj romansi dvoje “zaljubljenih” osamdesetogodišnjaka.

Predsjednica humanitarnog društva “Osmijeh BH” iz Begovog Hana, povodom Dana žena, obradovala je štićenice Doma za stare i nemoćne “Ministro” u Žepču. Ona je sa volonterima udruženja svim ženama u ovom domu, podjelila ruže i čestitala im 8. mart – međunarodni Dan žena.

– Posjetili smo stare žene, sa njima porazgovarali i podsjetili ih da je danas i njihov dan. One su svoj životni vijek provele u radu i sa svojim porodicama i samo smo željeli da ih, ovog dana, obradujemo – kaže Emina Dedić Kamerić, predsjednica udruženja “Osmijeh”.

Volonterke iz udruženja koje su djelile ruže ženama, kažu da su, uprkos staračkim borama, vidjele sreću na licima štićenica doma “Ministro”. Makar za trenutak, žene su osjetile da nisu zaboravljene.

– Ovo je zaista iznenađujući i lijep gest udruge “Osmijeh” iz Begovog Hana – kaže Anto Jukić, direktor doma “Ministro” koji je pozdravio sve štićenike doma kojima je upriličena zabava u povodu osmog marta.

Advertisement

Uz grickalice, sokove i malu zakusku, stanari ovog doma prisjetili su se zabava iz ranijeg perioda, kadsu bili vitalni i mladi.

– Imam obitelj koja me redovno obilazi, a vikendom ili za neki praznik posjetim svoju kuću u Brezovom Polju. Ovdje su uvjeti odlični a najviše vremena provodim sa svojom simpatijom iz Osove Ljubom Sović – kaže Ivan Jozić, koji će uskoro napuniti 84 godine.
Dvije godine mlađa od njega, osamdesetdvogodišnja Ljuba Sović kaže da je povodom Dana žena dobila dvije ruže, jednu od Ivana, drugu od Emine Dedić Kamerić. Ne krije da i ona gaji simpatije prema Joziću i da najviše vremena provodi sa njim.

Članovi udruženja “Osmijeh BH” tako su svjedočili “zaljubljenim” pogledima Ivana i Ljube koji su na svečanoj zabavi sjedili jedno pored drugog i uz osmjehe uživali u prijatnoj atmosferi Doma za stare i iznemogle “Ministro” u Žepču.

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal