Poveži se putem

Religija

Danas započeo Veliki tjedan – Katolici obilježavaju Kristovu muku, smrt i uskrsnuće

Objavljeno

-

Današnjom nedjeljom započinjemo Veliki tjedan u kojem ćemo proslaviti najveća otajstva našega otkupljenja – Kristovu muku, smrt i uskrsnuće. Kako je najavljeno, večeras nema sv. Mise u župnoh crkvi. U 17:00h u podnožju brda Križ započet ćemo s pobožnosti Križnog puta, a potom slaviti sv. misu, poručuju iz Župe sv. Ante.

Prenosimo kompletan raspored župnih aktivnosti za Veliki tjedan.

• Na Veliki ponedjeljak, utorak i srijedu sv. Mise su jutranja u 7:15h i večernja u 17:00h
• Na Veliki utorak je 2/13 utoraka na čast sv. Anti. Prije večernje sv. mise molimo pobožnost sv. Ante kao našu pripravu za proslavu patron župe. Sv. misu će slaviti vlč. Josip Jelić, župnik i čuvar svetišta sv. Lopolda Mandića u Maglaju.
• Na VELIKI ČETVRTAK započinje sveto Vazmeno trodnevlje. Veliki Četvrtak je dan kada je Isus ustanove sakramente sv. Euharistije i Svećeničkog reda. Misa večere Gospodnje je u 18:00h. To je dan kad nam Krist sebe ostavlja kao trajni znak svoje prisutnosti među nama u prilikama kruha i vina.
• Na VELIKI PETAK je zapovijedni post i nemrs. Obredi Velikog petka (otkrivanje, klanjanje i ljubljenje križa) počinju u 17.00h. U 21:00h je Križni put od KŠC-a do župne crkve gdje ćemo pobožnost završiti Gospinim plačem. Ponesite sa sobom svijeće ili baklje. Molimo vas da ne miješate važnost obreda Velikog petka i pobožnosti Križnoga puta. Obredi Velikog petka su daleko važniji. Idealno bi bilo kad biste mogli taj dan izdvojiti vremena pa sudjelovati i na obredima Velikog petka i na pobožnosti Križnoga puta.
• VELIKA SUBOTA je dan šutnje i Crkva ostaje uz Kristov grob razmatrajući njegovu muku i ne slavi sv. Euharistiju do vazmenog bdijenja. Na Veliku subotu vazmeno bdijenje u našoj crkvi je u 23:00h. Dođite na Vazmeno bdijenje da zajedno dočekamo i proslavimo Kristovo uskrsnuće. Tko sudjeluje na misi bdijenja sudjelovao je na misi nedjelje uskrsnuća Gospodinova. Ponesite sa sobom svijeće na bdijenje. (U subotu se pomijera sat)
• U suboru je blagoslov uskrsnog jela u 9:00 i 11:00h, te u Golubinji u 12:00h. Oni koji su došli ovih dana iz inozemstva, a nisu se ispovijedili, imaju prilku za sv. ispovijed poslije termina blagoslova jela.
• Iduća nedjelja je USKRS. Sv. mise u župnoj crkvi su u 9,00, 11,00 i 19,00, te u Golubinji u 9,30 sati.
• Misne nakane možete vidjeti na oglasnoj ploči
• Od katoličkog tiska stigao je Katolički tjednik i Glas koncila i Radosna vijest
• U ponedjeljak je ispovijed za učenike: od 9,00 do 10,00 i od 14,00 do 15,00
• Ovaj tjedan Prvopričesnici će imati probu za svoju prvu pričest: u ponedjelja, utorak i srijedu u 10:00h

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal