Poveži se putem

Žepče

Delegacija istanbulske gimnazije u posjeti Žepču

Objavljeno

-

MIZ Žepče, 12.3.2018.godine, ugostio je visoku delegaciju istanbulske gimnazije, na čelu sa direktorom, prof. Vahdet Kemal Oralom. Zajedno s njim, u delegaciji su bili i profesori hemije i matematike, kao i predsjednik Vijeća učenika i Vijeća roditelja pomenute škole.

Predstavnici ove škole, su se pobratimili sa SMŠ Žepče, a ovom prilikom domaćini su pored MIZ Žepče bili i rukovodstvo naše SMŠ, na čelu sa direktorom gosp. Adilom Gačićem. Pored glavnog imama, Džafer ef. Gračića, sa gostima su razgovarali i predsjednik IO MIZ Žepče, gosp. Armin Beća, član IO MIZ Žepče gosp. Ćazim Huskić, te pomoćnici direktora SMŠ Žepče, gđa Asima Nalić i gosp. Nedim Mehić.

U prijateljskoj i opuštenoj atmosferi, čelnici MIZ Žepče, informisali su goste o trenutnom stanju na području MIZ Žepče, i ujedno srdačno zahvalili na dolasku i na bratimljenju sa našom SMŠ.

Na kraju sastanka, zajedno su obišli i Ali-begovu, Trzansku džamiju, te razmijenili poklone.

MIZ Žepče, zahvaljuje rukovodstvu SMŠ Žepče, na čelu sa direktorom Adilom Gačićem, na prilici da visoka delegacija iz Istanbula, pored sada već bratske SMŠ Žepče, posjeti i MIZ Žepče, te Ferhat-pašinu i Ali-begovu džamiju.

Advertisement

(MIZ Žepče)

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal