Poveži se putem

Žepče

Delegacija SMŠ “Žepče” u posjeti prijateljskoj školi Göztepe İhsan Kurşunoğlu Anadolu Lisesi u Istanbulu

Objavljeno

-

U periodu od 27.03. – 01.04. 2018. godine delegacija profesora i učenika Srednje mješovite škole “Žepče” na čelu sa direktorom škole Adilom Gačićem je bila u posjeti prijateljskoj školi Göztepe İhsan Kurşunoğlu Anadolu Lisesi u Istanbulu.

U delegaciji SMŠ “Žepče” kao predstavnik Općine Žepče bio je i predsjedavajući Općinskog vijeća Žepče Muhamed Jusufović. Škole su u projektu prijateljstva više od godinu dana.

-“U Istanbulu su nas dočekali profesori na čelu sa direktorom gospodinom Kemalom Oral. Prilikom posjete školi obišli smo njihove učenike na časovima matematike, njemačkog jezika, engleskog jezika, tzo, hemije … Upoznali su nas sa cijelom školom, te smo zaista dobili kompletnu sliku u kakvim prostorijama oni izvode nastavu, vannastavne aktivnosti i provode slobodno vrijeme” – ističe direktor SMŠ “Žepče” Adil Gačić.

Tokom boravka u Istanbulu imali su prijem kod načelnika Općine, ministra obrazovanja, te u Generalnom konzulatu BiH.

-“Naši domaćini su se pobrinuli da svaki trenutak provedemo što kvalitetnije, te su napravili divan program obilaska Istanbula. Ovom prilikom im se zahvaljujemo na divnom i nezaboravnom obilasku prelijepog Istanbula, te se radujemo nastavku saradnje” – poručili su iz SMŠ “Žepče”.

Advertisement

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal