Poveži se putem

Žepče

Direktor Fonda za pomoć nastradalima od elementarnih nepogoda Jasmin Jaganjc posjetio načelnika Zovku

Objavljeno

-

U uredu općinskog načelnika održan je radni sastanak sa direktorom Fonda za pomoć nastradalima od elementarnih nepogoda na teritoriji FBiH Jasminom Jaganjcem. Tema sastanka su bile dosadašnje aktivnosti vezane za saniranje šteta od prirodne nesreće iz 2014.godine.

Načelnik je informirao direktora Fonda da je Općina Žepče stambeno zbrinula svih 82 obitelji kojima su kuće uništene u prirodnoj nesreći. Također je naglasio da je u tijeku izgradnja trideset stambenih jedinica od strane TIKE, od koji se sedam odnosi na obitelji kojima su potpuno uništene kuće i dvadeset tri na obitelji koji su u tzv.ugroženim zonama.

Prema Općini je ostala obveza Fonda u sufinanciranju Projekat povećanje kapaciteta postojećeg sistema vodovoda u naselju Donja Golubinja u Općini Žepče, radi osiguranja dovoljnih kapaciteta za priključenje na vodovodni sistem 26 kuća izgrađenih u novom naselju u Donjoj Golubinji, za korisnike čije su kuće uništene u poplavama i klizištima. Vrijednost Projekta je 281.588,06 KM.

Ukupna vrijednost radova koje treba financirati Fond kroz Projekt iznosi 35% od ukupnih troškova radova što maksimalno iznosi 100.000,00 KM.

Na sastanku je bilo govora i o nastavku suradnje između Općine i Fonda, na saniranju posljedica prirodne nesreće i preventivnim radnjama koje će osigurati normalan život stanovnika u Željeznom Polju. Radi se o mogućnosti financiranja saniranja klizišta u Mjestovoj Ravni, koje predstavlja prioritet u ovim radovima.

Advertisement

Projektnom dokumentacijom moguće je saniranje raditi u fazama i inženjeri Fonda  uzeli su na uvid Glavni projekt i dat će prijedlog koji radovi su prioritetni.

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal