Poveži se putem

Žepče

Evropska oznaka kvalitete za Dječiji vrtić Žepče

Objavljeno

-

Dječiji vrtić „Don Ivica Čondrić“ Žepče je u sklopu eTwinning projekta dobio European Quality Label za projekat “Small scientists – discovering the sky”. Projeakt je trajao šest mjeseci i realiziran je tokom šk.2015./2016.godine.

U fokusu projekta bili su eksperimenti, ali su realizirane i mnoge druge aktivnosti (igre, ples, radionice, edukacije, video konferencije). Na projektu je ukupno radilo 11 partnera (vrtića) iz 8 evropskih država.

„Etwinning je uveden kao glavna aktivnost Evropske komisije, te integriran i u Erasmus+ program Evropske unije, stoga smo vrlo ponosni što je Dječji vrtić “Don Ivica Čondrić” dobio oznaku kvaliteta i prizanje na ovako značajnom nivou“ kaže Edita Vuković Antolović, voditeljica Dječijeg vrtića „Don Ivica Čondrić“ Žepče.

Što je eTwinning?

eTwinning je zajednica vrtića i škola u Evropi. eTwinning nudi platformu za odgojno – obrazovne radnike (odgajatelje, nastavnike, direktore, bibliotekare, itd), koji rade u školama i dječijim vrtićima evropskih država članica eTwinning-a. Putem ove platforme članovi mogu komunicirati, sarađivati, razvijati projekte, razmjenjivati znanje i iskustvo, te postati dio najzanimljivije obrazovne zajednice u Europi.

Advertisement

Aktivnostu u eTwinning-u potiču saradnju evropskih škola putem informacijsko- komunikacijske tehnologije (IKT), pružajući podršku, instrumente i usluge za vrtiće i škole.

Portal eTwinning (www.etwinning.net) je glavno mjesto saradnje i susreta u sklopu ove aktivnosti. Dostupan na 28 jezika, portal danas okuplja 425 259 članova uključenih u više od 54 267 projekata kroz 170 373 škola širom Evrope. Portal nastavnicima pruža online instrumente za pronalaženje projektnih partnera, otvaranje novih projekata, razmjenu ideja i primjera dobre prakse, te početak saradnje, koristeći razne prilagođene instrumente dostupne na eTwinning platformi.

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal