Poveži se putem

Zavidovići

Načelnik Zavidovića se sastao sa direktoricom Centra za osobe sa posebnim potrebama Jelenom Stojišin

Objavljeno

-

U oktobru 2016. godine u Žepču je otvoren Dnevni centar za djecu i osobe sa posebnim potrebama kao dio  već postojeće Ustanove  koja se nalazi u Maglaju, a čiji je broj korisnika vremenom prerastao postojeće prostorne kapacitete.

Iz tog razloga ukazala se potreba za realizaciju ovakvog Projekta. Dnevni centar je namjenjen za osobe sa posebnim potrebama sa područja općine Maglaj, općine Žepče i općine Zavidovići i to za djecu i mlade školskog uzrasta koji zbog svojih posebnih potreba nisu u stanju pohađati redovnu školu, kao i za odrasle osobe koje nisu sposobne za samostalni rad.

U ovom Dnevnom centru pružaju se usluge individualnog i grupnog odgojno-obrazovnog rada kao i rehabilitacija i postepeno osposobljavanje za samostalni rad. U Dnevnom centru ima oko 65 korisnika od kojih je 20 tak iz općine Zavidovići i iz tih razloga, danas je u Kabinetu općinskog načelnika u Zavidovićima održan sastanak sa direktoricom Centra za osobe sa posebnim potrebama, Jelenom Stojišin i članicom Upravnog odbora ispred reda roditelja, Edinom Bošnjaković.

Tema sastanka bila je aktivnosti koje se provode, realizacija projekata koje se planiraju provesti u narednom periodu i nastavak saradnje Općine Zavidovići i navedenog Centra. Direktorica je ukratko upoznala općinskog načelnika o stanju i problemima sa kojima se susreću.

Općinski načelnik je izrazio zainteresovanost za pružanje pomoći i za nastavak saradnje koja će nadamo se biti veoma uspješna u budućem radu ovog Centra. 

(zavidovići.ba)

Advertisement

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal