Poveži se putem

Žepče

Foto: Artiljerijski bataljon 5. Pješadijske brigade OS BiH organizovao iftar u kasarni u Žepču

Objavljeno

-

Dana 15.06.2016. godine u organizaciji Artiljerijskog bataljona 5. Pješadijske brigade OS BiH, a na inicijatvu gosp. Muhameda Jusufovića, predsjedavajućeg Općinskog vijeća Žepče, u kasarni Oružanih snaga u Žepču upriličen je iftar za vojnike Oružanih snaga, kolege iz SFOR-a, ali i brojne goste iz civilnog sektora općine Žepče.

Nakon iftara, prisutne je pozdravio i kratko se obratio izvršni oficir – major Damir Alibašić, rekavši da ova kasarna predstavlja Bosnu i Hercegovinu u malom jer su među vojnicima zastupljene sve vjeroispovijesti koje se u Bosni mogu naći. Posebno je naglasio zadvoljstvo saradnjom sa vlastima općine Žepče te istakao značajnu ulogu Oružanih snaga u odbrani od poplava i klizišta 2014. godine.

Među zvanicama su bili gosp. Mato Zovko, načelnik Općine Žepče, gosp. Muhamed Jusufović, predsjedavajući Općinskog vijeća Žepče, izaslanik glavnog imama Medžlisa IZ Žepče Fadil ef. Imamović, predstavnici Policijske uprave Žepče te brojni drugi gosti. Druženje u prelijepoj ramazanskoj atmosferi je nastavljeno i nakon iftara.

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal