Poveži se putem

Žepče

Foto: Danas u Ozimici otvorena novoizgrađena područna ambulanta

Objavljeno

-

Danas, u srijedu, 10.10.2018. godine, u povodu obilježavanja Dana općine Žepče upriličena je svečanost otvorenja novoizgrađene zgrade Područne ambulante u Ozimici.

Otvorenju su prisustvovali mnogi gosti među kojima su načelnik Općine Žepče Mato Zovko s pomoćnicima, predsjedavajući Općinskog vijeća Žepče Muhamed Jusufović, ambasador Republike Hrvatske u Bosni i Hercegovini Ivan Del Vechio, predstavnice Ministarstva zdravstva R. Hrvatske , Anita Drnetić i Valentina Grcić, Misije USAID-a u BiH – gosp. Andrew Boegel, šef Ekonomskog odjela Misije USAID-a u BiH i Samir Dizdar, voditelj njihovog projekta pod nazivom „RAST“, predstavnici CRS-a BiH, projekt-menadžer RAST- a gosp. Sretan Ćemalović, savjetnica za zdravstvo u Ministarstvu civilnih poslova BiH i bivša direktorica Doma zdravlja Žepče Draženka Malićbegović, mnogobrojni predstavnici federalne i kantonalne vlasti, direktori javnih ustanova, RAŽ-a, predstavnici PU Žepče, predstavnici udruga proisteklih iz rata, predstavnici vjerskih, sportskih, kulturnih i drugih organizacija, privatni preduzetnici, te veliki broj mještana i ostalih gostiju.

Prije nešto više od godinu dana krenuli su prvi pripremni radovi na izgradnji nove zgrade ambulante u Ozimici. Danas je, na radost mnogih mještana sa ovog područja, Područna ambulanta Ozimica u potpunosti izgrađena i uskoro će krenuti s radom.

Radi se o namjenskom objektu površine 270 m2 koji će sadržavati dvije liječničke ordinacije, stomatološku ordinaciju, kartoteku s prijemom, sobu za intervencije i previjalište, čajnu kuhinju, sanitarni čvor za osoblje i pacijente, kao i depo Gradske apoteke.

Načelnik Općine Žepče Mato Zovko zahvalio se svima koji su pomogli izgradnju ovog prijeko potrebnog i prioritetnog objekta koji je izgrađen u rekordnom vremenu, a koji će doprinijeti kvalitetnijoj zdravstvenoj zaštiti svih stanovnika naše općine. Posebno se zahvalio donatorima, Vladi Republike Hrvatske, USAID-u, CRS-u, svim službama Općine Žepče, i uposlenicima JU Dom Zdravlja Žepče na čelu sa direktoricom dr. Anom Zlovečerom Jukić.

Advertisement

Predstavnik misije USAID-a u BiH, gosp. Andrew Boegel, u svom kratkom govoru je naglasio kako će ova moderna ustanova u Ozimici olakšati život lokalnog stanovništva, te je čestitao Općini Žepče na nastojanjima da unaprijedi rad i ekonomski rast općine, te izrazio nadu da će se dobra saradnja sa Općinom Žepče nastaviti i u budućnosti.

Predstavnica Ministarstva zdravstva R. Hrvatske , Anita Drnetić u svom obraćanju je naglasila kako ovo ministarstvo već dugi niz godina prepoznaje potrebe prvenstveno Hrvata u BiH i sukladno svojim mogućnostima nastoji sudjelovati u projektima koji su prioritetni za ostanak ljudi na ovim prostorima.

Prije samog presijecanja vrpce, svim prisutnim, vidno uzbuđena, obratila se i direktorica Doma zdravlja sa stacionarom Žepče, dr. Ana Zlovečera Jukić.

-“S ponosom možemo reći da je ovo najljepša područna ambulanta u BiH. Ne postoje riječi kojima bih mogla opisati koliko sam sretna. Neizmjerno sam zahvalna prije svega dragom Bogu što mi je omogućio da svoju viziju podijelim s ljudima koji su je razumjeli i koji su u ova vremena oskudnih resursa imali srca da se e sa mnom upuste u ovaj veliki projekat.
Naš cilj je bio popraviti kvalitetu i proširiti obim zdravstvenih usluga, učiniti što pristupačnijom zdravstvenu zaštitu, posebno za starije korisnike kojih je svakim danom sve više. Svakako da smo imali na umu popraviti i ambijent, kako za naše korisnike, tako i za djelatnike.” – kazala je izmeđuostalog direktorica Zlovečera Jukić, koja se zahvalila svim donatorima prije svega , USAID-u, CRS-u , Vladi Republike Hrvatske, općini Žepče, predsjednicima MZ čiji je doprinos u započinjanju ovoga projekta bio velik, mještanima na strpljivosti kao i svim izvođačima radova, nadzoru, svim djelatnicima u Domu zdravlja kao i RAŽ koja je pomogla u pripremi projekata, i svima koji su na bilo koji način bili uključeni u realizaciju ovih projekata.

Na kraju svoga obraćanja, Zlovečera Jukić je podsjetila sve prisutne da se danas obilježava 10. Oktobar, Dan mentalnog zdravlja, te naglasila da je tim povodom Centar za mentalno zdravlje u Žepču priredio izložbu radova korisnika Okupacione terapije. Djelatnici Centra danas su svim posjetiteljima dijelili letke sa svim bitnim informacijama o Centru, te zelene trakice kao simbol mentalnog zdravlja.

Direktorica je pozvala prisutne da se informišu o prevenciji i zaštiti zdravlja žena i važnost preventivnog mamografskog pregleda koji se od jula ove godine provodi u Domu zdravlja Žepče.

Kao zahvalu na podršci pri realizaciji izgradnje zgrade Područne ambulante Ozimica, direktorica Doma zdravlja, dr. Ana Zlovečera Jukić, uručila je zahvalnice predstavnicima USAID-a u BiH, Središnjeg ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske, CRS-a, gosp. Sretanu Ćemaloviću, predstavnicima Ministarstva zdravstva Republike Hrvatske, načelniku Općine Žepče Mati Zovki, ambasadoru Republike Hrvatske u BiH Ivanu Del Vechio, ministru u Vladi F BiH Josipu Martiću, ministru zdravstva ZDK Dragoljubu Brenji, pomoćnici Općinskog načelnika za graditeljstvo i prostorno uređenje Brigiti Lovrić i direktorici RAŽ-a Branki Janko.

Advertisement

Svečanim presijecanjem vrpce novoizgrađenu ambulantu u Ozimici otvorili su ambasador R. Hrvatske u Bosni i Hercegovini Ivan DeL Vechio, predstavnica CRS-a BiH, direktorica Sanela Imamović, predstavnik misije USAID-a u BiH Andrew Boegel i načelnik Općine Žepče Mato Zovko, nakon čega su pisutni imali priliku razgledati prostorije i pogledati izložbu radova kreiranih u CMZ Žepče.

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal