Poveži se putem

Žepče

Foto: Dodijeljeni tableti za 12 mjesnih zajednica i razglas Sportskom savezu Općine Žepče

Objavljeno

-

U sklopu projekta „ Jačanje uloge mjesnih zajednica u Bosni i Hercegovini“ realizirana je aktivnost na implementaciji operativnog plana vizije razvoja mjesnih zajednica na području općine Žepče. U svrhu realizacije aktivnosti dana 16.1.2024. godine u sali OV Žepče,  upriličen je prijem za predstavnike 12 mjesnih zajednica (BLJUVA, VITLACI, DEBELO BRDO, GLOBARICA,  RAVNE, LUPOGLAV, VRBICA I, RAVNE DONJE, PONIJEVO, RAKOVICA, NOVO NASELJE, ŽELJEZNO POLJE, ), predsjednika Sportskog Saveza općine Žepče, Vladu Lučića, predsjednicu Udruženja žena „Begov Han“ Begov Han, kako bi im se dodijelila oprema za bolje funkcioniranje i rad.

Za 12 mjesnih zajednica dodijeljeni su tablet uređaji zbog brže i lakše komunikacije MZ sa općinom, audio oprema (ozvučenje) za potrebe Sportskog saveza općine Žepče za organizaciju svih sportskih događaja u općini, te šivaća mašina za potrebe Udruženje žena “Begov Han“ iz Begov Hana.

Dodjeli opreme prisustvovali su općinski načelnik Mato Zovko, Nermina Klokić, terenska službenica UNDP BiH na ovom projektu te stručni suradnici, Alem Delić, Dijana Martinović i Ivan Ćurić.

„Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH“ je zajednički projekat Vlade Švicarske i Švedske , a provodi ga  Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP). Cilj projekta je povećanje demokratskog i direktnog učešća građana Bosne i Hercegovine u lokalnoj upravi, jačanje odgovornosti općinskih vlasti i poboljšanje infrastrukture i usluga na nivou mjesnih zajednica.

Općina Žepče

Advertisement

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal