Poveži se putem

Žepče

Foto i video: Potpisan “Sporazum o saradnji” i isporučene dvije savremene mašine Srednjoj mješovitoj školi Žepče

Objavljeno

-

Danas, u petak 26.09.2014. godine u Donjoj Golubinjoj izvršeno je potpisivanje Sporazuma o saradnji između SMŠ Žepče i 4 žepačka preduzeća iz tekstilne industrije. Lokalni ekonomski forum Žepče je na inicijativu preduzeća Bositex d.o.o., kao predstavnika tekstilnog sektora LEF-a, a u koordinaciji Razvojne agencije Žepče koja je ujedno i tehnički sekretarijat LEF-a, pokrenuo program saradnje i stručne pomoći u izvođenju praktične nastave za učenike Srednje mješovite škole Žepče tekstilnog smijera.

Sporazum će biti osnova za razvoj novih projekata, procesa, aktivnosti i metoda u području obrazovanja u općini Žepče ,a sa ciljem pomoći obrazovnim institucijama i privatnim preduzećima uključenim u zajenički proces.

Sporazum su potpisali direktor SMŠ Žepče Zijah Maličbegović, vlasnik firme Bositex d.o.o. Ferid Ajan, vlasik firme Elchy-tex Midhat Karamhmedović, direktorica firme M-Comerc d.o.o. Ljiljana Knežević, a naknadno će potpisati i direktorica preduzeća Unikom promet d.o.o. Zahida Ćosić.

Advertisement

Ovom prilikom dodijeljene su i dvije najnovije savremene mašine za tekstilnu školu u vrijednosti od 5.000 KM za čiju nabavku je sredstva obezijedio GIZ.
Mašine je isporučila firma Kimatex d.o.o. Žepče koja je uz mašine, kao poklon, isporučila i veliki broj igala, makaza, pumpica za ulje i drugog pribora.

Ceremoniji potpisvanja sporazuma, kao i svečnoj primopredaji mašina, osim direktora Maličbegovića i vlasnika ova 4 preduzeća, prisustvovali su i direktorica RAŽ-e Branka Janko, načelnik Općine Žepče Mato Zovko, pomoćnik načelnika za privredu i finansije, kao i predsjednik LEF-a Namik Malićbegović, gospođa Karin Rau Component leader at GIZ GMBH, Programa ProLocal, stariji saradnici programa Proocal Bojan Vojvodić i Nedim Sinanović, profesori škole, direktori osnovnih škola i mediji.

Ovom prilikom učenici SMŠ Žepče su se zahvalii gospođi Karin Rau na svemu što je uradila u ovom programu, tako što su joj polonili kuharsku kecelju sa izvezenom zahvalom “Thank You Karin” koju su sami sašili.

Ovo je samo početak i jedan mali korak u saradnji javnog i privatnog sektora u Žepču, a Lokalni ekonomski forum će i dalje nastaviti sa aktivnostima i unaprijeđenju ove vrste saradnje.

Advertisement

Ekipa portala Zepce.Ba je prisustvovala današnjoj ceremoniji i za vas pripremila foto galeriju i video prilog koji možete pogledati kao dodatak ovoj informaciji.

Copyright © 2002 - 2022 Zepce.ba portal