Poveži se putem

Žepče

Foto i video: Premijer Republike Hrvatske Zoran Milanović posjetio Žepče

Objavljeno

-

U sklopu službene posjete Bosni i Hercegovini predsjednik Vlade Republike Hrvatske Zoran Milanović posjetio je večeras općinu Žepče. Premda je posjeta predsjednika Vlade Republike Hrvatske Zorana Milanovića Žepču bila zakazana za 17,30 sati, desila se nešto kasnije, te je premijer sa svojim saradnicima u Žepče stigao oko 18,45 sati.

U pratnji premijera Milanovića bili su Darija Krstičević, predstojnica Ureda za pomoć Hrvatima van Hrvatske i ambasador Republike Hrvatske u Bosni i Hercegovini Ivan Del Vecchio.

U Žepču, osim velikog broja novinara i tv ekipa, kao i obezbjeđenja, dočekali su ga načelnik Općine Mato Zovko sa svojim pomoćnicima, kao i predsjedavajući OV Žepče Muhamed Jusufović.

Domaćini su kroz razgovor upoznali premijera Milanovića o svim važnim detaljima vezanim za Općinu Žepče naglasivši kako je Općina Žepče primjer funkcionalne lokalne zajednice gdje sva tri konstituivna naroda nastoje stvoriti jednu zdravu i sigurnu sredinu za življenje.
Ovom prilikom čelni ljudi Općine Žepče zahvalili su se Vladi Hrvatske na svim dosadašnjim sredstvima pomoći naglasivši kako je rješavanje kapitalnih projekata u dogovoru sa lokalnim zajednicama pravi primjer kvalitetnog ulaganja.

Delegacija se zadržala u Uredu načelnika Zovke oko pola sata, iza zatvorenih vrata za novinare, a potom se zaputila u Osnovnu školu Žepče gdje je dočekana od strane kompletnog rukovdstva Škole.

Advertisement

Iako to na sastanku premijer Hrvatske nije potvrdio, Vlada RH je obezbijedila oko 500.000 kuna pomoći za rekonstrukciju, tačnije podizanje još jednog sprata i izradnju novog krova “male škole”, gospodin Milanović je obišao prostorije, te u razgovoru sa direktorom Borisom Sovićem i načelnikom Zovkom se upoznao sa trenutnom situacijom u ovoj obrazovnoj ustanovi.

Također, tokom razgovora dotaknuta je i tema pomoći Vlade Republike Hrvatske za nastradale u majskim nepogodama i obnovi infrastrukture koju su poplave i klizišta uništile.

Mada je posjeta trajala vrlo kratko, nekih četrdesetak minuta, a nije bilo nikakvih izjava za medije, uspjeli smo osigurati fotogaleriju i prateći video sa ovog događaja.

U narednom članku možete pogledati i poslušati izjavu načelnika Općine Žepče Mate Zovke u povodu radne posjete premijera Milanovića.

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal