Poveži se putem

BiH

Pravi političar: Kupljeni „papak“ Stevančević Dodiku dostavio listu želja

Objavljeno

-

Iako je prošle sedmice predsjednik RS-a i lider SNSD-a Milorad Dodik javno izjavio da Ilija Stevančević, predsjednik Partije ujedinjenih penzionera (PUP) koji je do formiranja skupštinske većine u Narodnoj skupštini RS bio u Savezu za promjene RS nije kupljen, već da je njegov jedini uslov povećanje penzija za 3 posto svim penzionerima, istina o prljavoj trgovini za fotelje i vlast, ipak je izašla na vidjelo, piše bh. novinska agencija Patria.

Stevančević je poslao Dodiku i Vladi RS listu zahtjeva. Tako između ostalog, on traži mjesto direktora Fonda PIO RS i filijalije Banja Luka, mjesto savjetnika u Ministarstvu za rad i boračko-invalidsku zaštitu RS.

U pismenom zahtjevu koji je potpisao Stevančević, a adresiran je osim na Dodika i na predsjednike DNS-a i SP-a Marka Pavića i Petra Đokića navedeno je da on za svoj glas očekuje i svog delegata u Vijeću naroda RS dva šumska gazdinstva ili dvije uprave u Javnom preduzeću “Šume Republike Srpske”, te učešće u upravnim i nadzornim odborima Fonda PIO, “Šuma Republike Srpske”, “Pošta Srpske” i prioritetno zapošljavanje djece poginulih boraca i penzionera.

Lista želja tu nije okončana. Kupljeni Stevančević traći da se u svim većim gradovima obezbijede i poslovni prostori za rad gradskih odbora njegove stranke.

Na kraju popisa, Stevančević je, vjerovatno da pokaže kako vodi brigu o svojim kolegama, zatražio i vanredno povećanje penzija za 10 odnosno 5 posto, ovisno o njihovom iznosu, te da isplata bude redovna do 10. u mjesecu.

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal