Poveži se putem

Žepče

Foto i video: “Sevdah se vratio u grad”

Objavljeno

-

Večeras u kino-dvorani Doma kulture Žepče u organizaciji Udruženja “Spektar” je održan spekrakularan koncert sevdaha i mladosti pod nazivom “Sevdah se vraća u grad”. I pored elementarnih nepogoda koje su zadesile naše krajeve, pred prepunom dvoranom, mladi umjetnici iz Žepča, Sarajeva, Zenice i Tešnja su nas oduševili svojom interpretacijom tradicionalne bosanske pjesme, sevdalinke.

Voditelj programa je bio žepački glumac, neponovljivi, Semin Smajlović, koji je, u stilu Balaševića, upotpunio ambijent emocijom i duhovitošću ujedno.

Uz “Narodni orkestar BZK-e Preporod” iz Zenice, tamburaški sastav “Stare tambure” iz Žepča, te virtuoza na harmonici Damira Galijaševića iz Tešnja, nastupili su vokalni solisti Nejra Musić iz Sarajeva, Zanin Berbić iz Zenice, Ajna Hasanbegivić iz Zenice, Selma Plančić iz Tešnja, Ašir Mehmedović iz Žepča, Nejra Brka iz Tešnja, Nermin Handžić iz Tešnja, Emina Sinanović iz Zenice, Anida Sarajlić iz Zenice, Ema Džaferović iz Zenice, kao i vokalna grupa “Emptianae” iz Žepča.

Žepče je opet pokazalo svoju dušu, te osjetilo potrebu da održi i podrži ovakav projekat. Veliki broj naših građana se uključio u organizaciju i realizaciju ovog, za naše standarde, ogromnog koncerta na kojem je nastupilo preko 50 izvođača, te se ovom prilikom Udruženje “Sprektar” zahvaljuje svima koji su na bilo koji način podržali povratak sevdaha u Žepče.

Advertisement

Posebna zhvalnost ide generalnom pokrovitelju Federalnom ministarstvu za raseljena lica i izbjeglice, pokrovitelju Općini Žepče, tehničkim suorganizatorima Domu kulture Žepče i portalu Zepce.Ba, sponzorima preduzećima Prograd, Frigošped, ND inženjering, Badnjar d.o.o.-u, Ekmek Zenica, Woodstock Žepče, caffe-u Scorpio, automehaničaru Čaušević, Koka-farm-u, Emcolor-u, kao i OO-u SDA Žepče.

Medijski pokrovitelji manifestacije bili su portal Zepce.Ba i Radio Žepče.

Predsjednik Udruženja “Spektar” Bekim Bijedić se ovom prilikom zahvaljuje i svim učesnicima programa koji su po nemogućim uslovima, ipak na vrijeme, stigli u naš grad i profesionalno obavili svoje zadatke. Kako su se vratili, ne znamo 🙂 .

Svim prisutnim u dvorani visočki “Vispak” je obezbijedio toplu kafu koju je skuhao ispred Doma kulture i to u najvećoj džezvi na svijetu, a naše djevojke poslužile gostima.

Za dobar ton pobrinuo se, uz tehničku potporu “Starih tambura”, kao i Mire, Tonija i Mikule, doajen dobrog zvuka nekadašnjeg žepačkog radija,”Mali čovjek, velikih mogućnosti”.

Portal Zepce.Ba se ovom prilikom zahvaljuje Frolly-ju, Ahmi, Mersadu i Švabi, koji su bili na visini zadatka, te foto-kamerama zabilježili nezaboravne momente ove večeri.

Advertisement

Ipak, “Sevdah se vratio u grad”!

Uskoro još video-klipova … U pripremi cijeli koncert …

{gallery}sevdah{/gallery}

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal