Poveži se putem

Žepče

Foto i Video: Žepče pod vodom – UŽIVO

Objavljeno

-

Pogledajte fotogalerijeu i video klip koji smo napravili danas, 15.05.2014. godine u ranim jutarnjim satima – između 05 i 06 sati.

06:00 -Poplavljeno je pola grada. Većini stambenih prostora koji su uz samu obalu rijeke Bosne voda je već zaprijetila potapanjem. Dosta naših sugrađana pokušava da spasi što se spasit može. Zgrada PSC-a “Libertas” je opkoljena vodom. Automobili koji su ostali na parkingu su već potopljeni.

07:00 – Apoteka Tinatrenutno radi, ali je upitno do kada će. Ako vodostaj rijeka nastavi rasti ovim tempom, upitno je koliko će još raditi, tako da ukoliko vam treba nešto od lijekova, nabavite ih odmah.

07:12 – Sve pekare u Žepču rade.

07:15 – U svim školama na području Žepča se do daljnjeg neće odvijati redovna nastava.

08:00 – Čekamo informacije iz Civilne zaštite općine Žepče

Advertisement

08:07 – Poslušajte poruku načelnika Općinskog štaba CZ Žepče: Audio klip

08:17 – Od sinoć su bez struje ostali ul. Orlovik, Tuke i zgrada PSC Libertas. Ogranak za Matinski Vis, Donje i Gornje Ravne, Vitlaci i prečistač se prate i selektivno se isključuje struja.

Molimo sve građane koji su u mogućnosti da izađu i pomognu komšijama i sugrađanima kako bi bar djelimično spasili svoju imovinu.

Iz Doma zdravlja javljaju: Za hitne slučajeve otvoreni su punktovi u ambulanti u Ozimici, Željeznom Polju i stacionaru u Žepču.

PRATITE UŽIVO DEŠAVANJA U ŽEPČU PUTEM NAŠEG FB PROFILA – KLIKNITE OVDJE

Galerija prebačena na facebook …

Advertisement

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal