Poveži se putem

Žepče

Foto i video: SMŠ Žepče ispratila još jednu generaciju maturanata (BNPiP)

Objavljeno

-

Defileom glavnim žepačkim ulicama, jučer, u subotu 12.05.2018. godine u 19 sati, 118 učenika završnih razreda SMŠ-e Žepče, gimnazijalaca, ekonomskih tehničara, tekstilnih tehničara – konfekcionara, zavarivača – plinskih i vodoinstalatera, vozača motornih vozila, te frizera – vlasuljara, koji su nastavu pohađali po bosanskom planu i programu, generacija 2017./2018., otpočeli su svoju maturalnu večer.

Ispred Srednje mješovite škole Žepče, kao i na trgu ispred Doma kulture, mladost i ljepotu je ispratio veliki broj Žepčaka, te uz cvijeće, aplauz i mnoštvo poklona, pozdravio ovu najznačajniju manifestaciju njihove životne dobi.

Nakon svečanog defilea, maturanti i njihovi profesori su se zaputili prema Domu kulture Žepče, gdje su do kasnih sati uživali u svojoj maturalnoj zabavi.

Na maturalnoj zabavi pohvaljeni su brojni učenici koji su postigli uspjeh u nastavnim i vannastavnim aktivnostima, a učenicima koji su školovanje završili odličnim uspjehom iz svih nastavnih predmeta za sve četiri godine školovanja i primjernim vladanjem (tj. 5.00 prosjek sve četiri godine i primjernim vladanjem), kao i učeniku generacije, diplome i pohvale bit će uručene na svečanoj promociji maturanata.

Predstavnici odjeljenja svih završnih razreda svojim razrednicioma su uručili prigodne poklone.

Direktor SMŠ Žepče, Adil Gačić, pozdravio je sve maturante, zahvalio im se na dobrom uspjehu, te poželio sretan nastavak školovanja i puno uspjeha u životu.

Advertisement

-“Prošle godine sam bio direktor osnovne škole i ispratio sam male maturante. Tad sam im poručio da je u tom momentu za njih najvažnije da pažljivo i pametno odaberu struku, jer cijeli život će se baviti tim pozivom. Vi ste to već uradili. Vama je trenutno najvažnije odabrati životnog partnera. Sad je do vas!”– kroz šalu je poručio direktor Gačić.

U toku maturalne zabave izabrani i proglašeni su miss i mister maturalne zabave, najbolji plesni par, najljepša haljina, najbolja frizura itd., a za dobru zabavu pobrinuli su se članovi žepačkog benda Rezervni sastav.

Redakcija portala Zepce.Ba svim žepačkim maturantima čestita na završenom srednjoškolskom obrazovanju i želi im da se nastave boriti kroz život i to upravo znanjem, kulturom i daljim obrazovanjem.

https://www.youtube.com/embed/ApTfjAxI_cY

Foto i video: Ensar Šišić

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal