Poveži se putem

Žepče

Foto i video: SMŠ Žepče proslavila 42. rođendan i Dan škole

Objavljeno

-

Još davne 1976./ 1977. školske godine u Žepču je sa radom počela Srednja mješovita škola „Žepče“. Najveća je škola na području općine Žepče, a treća najveća u Zeničko- dobojskom kantonu. 18.05.2005. godine Srednja mješovita škola „Žepče“ doživjela je administrativno i pravno ujedinjenje, te je od tog momenta pod jednim krovom, ali sa dva nastavna plana i programa.

Danas, u ponedjeljak, 14. maja 2018. godine, Srednja mješovita škola Žepče proslavila je 42. rođendan i Dan škole.

Na svečanosti, pored osoblja, profesora i učenika, prisustvovali su brojni gosti iz svih sfera društva.

Svečanost proslave Dana škole započela je u školskom holu izložbom radova i rezultata svih zanimanja, od informatičkih dostignuća, tekstilnih proizvoda, mašinskih majstorija, prezentacije medicinskih usluga, kulinarskih delicija, itd.

Profesori tjelesnog odgoja, u školskom dvorištu, pohvalili su sve učenike koji su se izdvojili u svakoj sferi tjelesnog odgoja i sporta, te im uručili priznanja i pohvanice za postignute rezultate.

Proslava je nastavljena kulturno-zabavnim programom u sportskoj dvorani SMŠ Žepče.

Advertisement

Nakon intoniranja državne himne koju je izveo Orkestar GŠ “Katarina Kosača Kotromanić”, u bogatom kulturno-zabavnom programu koji su pripremili učenici ove škole gosti su mogli uživati u pjesmi, igrokazima, reviji frizura itd …

Svim prisutnim, na početku manifestacije, obratio se direktor SMŠ “Žepče” Adil Gačić, koji je prvenstveno pohvalio sve učenike i profesore koji su uzeli učešće na svim takmičenjima koja su održana protekle godine, a posebno učenicima frizerske struke koji su ostvarili značajne rezultate na VIII Međunarodnom edukativnom kongresu sa takmičenjem frizersko-kozmetičkih škola u Sarajevu, kao i timove “Prve pomoći” koji su ostvarili pobjedu na Kantonalnom takmičenju i zavidan uspjeh na Federalnom takmičenju. Direktor Gačić je, također, čestitao svim maturantima završeno srednjoškolsko obrazovanje, te svim ostalim učenicima poželio da sa što boljim uspjehom okončaju tekuću školsku godinu.
Izmeđuostalog, pohvalio je menadžment škole iz prošlog saziva koji mu je pripremio dobar teren, posebno kada su u pitanju međuljudski odnosi između učenika, a i uposlenika, te što je stvorena jedna zdrava klima za dalje napredovanje škole na putu ka evropskim standardima.

Obzirom da je u prvoj godini mandata, direktor je istakao pozitivne rezultate i uspjehe ove škole u ovoj školskoj godini, te najavio nove projekte koji su u fazi pripreme i realizacije, od kojih je navažniji izgradnja dvije nove savremene radionice za izvođenje praktične nastave za učenike mašinske i tekstilne struke, koji su do sada nastavu pohađali u neuslovnim radionicama u Podrčnoj školi “Donja Golubinja”.

Gačić je iskoristio priliku da pozdravi sve penzionere, bivše djelatnike ove škole, te im zaželio lijepe penzionerske dane.

-“U toku ove školske godine stavili smo akcent u napredovanju iz oblasti robotike i informatike, postali smo jedina škola u FBiH kao ovlašteni centar za edukaciju iz ovog područja u saradnji s Asocijacijom informatičara FBiH”, naglasio je, izmeđuostalog, direktor Adil Gačić.

Prisutnim su se, pored direktora Adila Gačića, obratili i resorni ministar u Vladi ZDK Mensur Sinanović, u ime premijera Galijaševića i svoje lično ime, te pomoćnik načelnika Općine Žepče, Ilija Barešić, u ime načelnika Zovke i u svoje ime. Svi su pohvalili rad ove škole, te uz čestitke za ovaj veliki jubilej istakli da SMŠ Žepče može biti primjer dobre prakse u FBiH.

Uz prigodne poklone, cvijeće i riječi zahvale u zasluženu penziju ispraćeni su profesori Sadudin Nalić, Ana Kapular, Emira Bilić, Mirko Trifunović i Nadžida Tabaković.

Advertisement

Nakon manifestacije, uslijedila je i zakuska za sve prisutne goste.

https://www.youtube.com/embed/N6vgIWHIwB0

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal