Poveži se putem

Žepče

Foto: Mladi Sindikata trgovine i uslužnih djelatnosti BiH obradovali korisnike Dnevnog centra

Objavljeno

-

Mladi Sindikata trgovine i uslužnih djelatnosti Bosne i Hercegovine regije Centralna Bosna, uz finansijsku pomoć Sindikata trgovine Norveške-HK Norge, dana 29.12.2017. godine, proveli su projektnu aktivnost pod nazivom „Dodjela novogodišnjih poklona osobama sa posebnim potrebama”, a ista se realizirala u Dnevnom centru za djecu i odrasle osobe sa posebnim potrebama u Žepču.

U uvodnom dijelu programa, koordinator mladih ST BiH Regije CB, Dražen Janko, pozdravio je sve prisutne, predstavio zadaće i ciljeve ST BiH, te predstavio svoje saradnike od kojih je pet sudjelovalo na ovoj aktivnosti.

Na veliku radost roditelja, ali i korisnika centra, mladi ST BiH dodijelili su 65 paketića, te dodijelili poklon paket za uposlenike Centra.  

Ovom prilikom mladi ST BiH dodijelili su i zvučnik koji je nedostajao Centru, a za potrebe korištenja u sobi za opuštanje korisnika Centra, što je dodatno  obradovao i uposlenike.

Mladi ST BiH su uz prigodnu zahvalnicu iskazali zahvalu i direktoru Centra za socijalni rad općine Žepče Edinu Šišiću koji je pružao koordinacijsku pomoć u provedbi ove aktivnosti.

Advertisement

U ovoj humanitarnoj aktivnosti mladih ST BiH svojim poklonima pridružili su se i Udruženje roditelja „Šareni svijet„, dugogodišnji prijatelji Centra DKM Gradnja i učenici Tehnike škole Zavidovići.

U znak zahvale, Javna ustanova “Dnevni centar za djecu i osobe sa posebnim potrebama” uručila je zahvalnicu i prigodan poklon koji su izradili korisnici dnevnog centra mladim ST BiH.

Nakon programa dodjele paketića i poklona, za sve sudionike manifestacije, organizovana je zakuska i zabava uz muzičku grupu Rezervni sastav iz Žepča, a koji su dodatno pomogli poboljšanju atmosfere i raspoloženja.

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal