Poveži se putem

Maglaj

Tragedija u Maglaju: Mladić automobilom sletio u rijeku, brojni timovi uključeni u potragu

Objavljeno

-

U Maglaju je sinoć oko tri sata poslije ponoći, u ulici Srebreničkih žrtava rata, došlo do slijetanja automobila Opel Astra u rijeku koji je u vlasništvo A.O. iz Maglaja. Prema zvaničnim informacijama iz zeničke policije iz korita rijeke izvučeno je vozilo dok mladić koji je upravljao automobilom nije zatečen.

Automobilom je upravljao E.O. iz Maglaja, rođen 1998., sin vlasnika automobila.

Kako saznajemo na mjesto tragedije sinoć je odmah izašla sestra mladića za kojeg se još pretpostavlja da je nestao u rijeci Bosni.

– U automobilu su pronađene jedna patika i naočale. Lokalna policija provjerila je sva mjesta za koja se pretpostavljalo da bi E.O., koji je upravljao vozilom, mogao biti. Međutim nije pronađen ni na jednoj od lokacija – kažu za Avaz.ba iz zeničke policije.

Na licu mjesta nalaze se policijski timovi i specijalna jedinica MUP-a ZDK i vatrogasci koji tragaju za tijelom mladića. Sa cjelokupnim slučajem upoznat je i dežurni tužilac Tužilaštva ZDK.

Advertisement

Građani Maglaja i okoline već su se samoinicijativno organizirali i pretražuju obalu i rijeku Bosnu uzvodno.

Također, najuži članovi porodice nestalog O. E. mole građane da se što više uključe u potragu, a sva eventualna saznanja mogu javiti mogu javiti Šahman Azuru putem telefona 061 / 769 – 688.

(Avaz)

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal