Poveži se putem

Žepče

Foto: Mladi Žepča simbolično obilježili 1. Decembar – Svjetski dan borbe protiv AIDS-a

Objavljeno

-

Organizacija mladih Crvenog križa Žepče u saradnji sa Connecting Classrooms timom Srednje mješovite škole “Žepče”, danas je na prigodan način obilježila 1. decembar – Svjetski dan borbe protiv AIDS-a.

U vremenu od 11.00 do 15.00 sati ispred Doma kulture Žepče, mogli ste doći po svoju crvenu trakicu i tako iskazati solidarnost i toleranciju prema onima koji se bore sa ovom opakom bolešću.

Ova akcija je nazvana “Cilj je Nula”, simbolizirajući željenu brojku od 0% zaraženih, oboljelih i smrtno stradalih od ove bolesti.

Svjetski dan borbe protiv AIDS-a se obilježava svake godine 1. decembra. Ovaj dan obilježava početak godišnje kampanje koja ima za cilj da se dobije podrška javnosti i razviju programi za prevenciju širenja HIV infekcije, kao i da se obezbjedi edukacija i promoviše podizanje svijesti o problemima u vezi sa HIV/AIDS-om. Ovaj dan je prvi put obilježen 1988 godine, nakon održavanja Svjetskog samita ministara zdravlja, sa kojeg je upućen poziv za duhom socijalne tolerancije i unaprijenenja razmjene informacija o HIV/AIDS-u.

Svjetski dan borbe protiv AIDS-a je posvećen jačanju globalnih napora suočavanja sa izazovima AIDS pandemije.

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal