Poveži se putem

Žepče

Foto: Načelnik Zovko upriličio prijem, te nagradio uspješne učenike Glazbene škole

Objavljeno

-

Načelnik Općine Žepče Mato Zovko upriličio je svečani prijem učenika Osnovne i Srednje glazbene škole „Katarina Kosača Kotromanić“, koji su ostvarili najbolje rezultate na federalnim i međunarodnim natjecanjima.

Na početku današnjeg prijema sve prisutne je pozdravio pomoćnik načelnika Službe za opću upravu i društvene djelatnost gospodin Ilija Barešić zahvalivši svima na postignutom uspjehu.

Pero Zekić, direktor Glazbene škole rekao je da su učenici marljivo radili s nastavnicima i to prezentirali na mnogobrojnim natjecanjima na kojima su predstavili sebe, svoj rad, školu i općinu.

Ovom prilikom je i načelnik Mato Zovko u svom obraćanju nagrađenim učenicima zahvalio na postignutom uspjehu, kao i njihovim nastavnicima na dosadašnjem radu, te zaželio da i u buduće nastave marljivo raditi, nizati uspjehe i promovirati općinu Žepče na svim natjecanjima na kojima će sudjelovati kao što su to činili uspješno i do sada.

Tokom današnjeg obraćanja načelnik Mato Zovko obradovao je direktota Zekića, prisutne profesore i djecu, informacijom  da su osigurana sredstva za nastavak izgradnje i opremanja koncertne dvorane. Nakon što se završe sve potrebne procedure pristupit će se radovima, a nakon završetka iste svi muzički događaji u ovoj obrazovnoj ustanovi održavat će se u prezentnoj dvorani.

Advertisement

Uspješnim učenicima dodijeljene su simbolične novčane nagrade nakon čega su se nagrađeni učenici predstavili načelniku, pomoćniku načelnika, kao i prisutnim medijima, te kazali ponešto o svojim uspjesima. Njih devetero je polučilo odlične rezultate, a to su:

-Nika Pranjić, koja je između ostalog osvojila prvo mjesto na III Internacionalnom festivalu muzike „Primavera“, u disciplini klavir-solo.

-Martina Slišković, osvojila je u istoj disciplini drugo mjesto na Festivalu pijanizma u Sremskoj Mitrovici, kao i drugu mjesto na Međunarodnom pijanističkom natjecanju u Banjoj Lukci.

-Anđela Filipović je osvojila prvo mjesto u disciplini klavir-solo, također na 5. Festivalu pijanizma u Sremskoj Mitrovici.

-Anto Marković, također je u istoj kategoriji osvojio treću nagradu na Internacionalnom festivalu “Akordeon art plus” – I Međunarodno takmičenje pijanista, Istočno Sarajevo, 15-18.5.2018.  kao i III nagradu na Međunarodnom pijanističkom takmičenju u Banjoj Luci.

-Lorena Bojić i Anđela Babić osvojile su  I nagradu na III Internacionalnom festival muzike „Primavera“,  kao i prvu nagradu na VIII Kantonalnom natjecanju Zenica i I nagradu na XXI Federalnom natjecanju u Novom Travniku.

-Bernarda Jukić je u kategoriji Violina-solo osvojila prvo mjesto na Internacionalnom susretu violinista u Novom Sadu.

Advertisement

-Maria Lara Jurišić, Iva Grlić i Nikolina Radić osvojile su također prvo mjesto na VIII Kantonalnom natjecanju u Zenici u istoj kategoriji, kao i drugu nagradu  na XXI Federalnom natjecanju u Novom Travniku.

-Petra  Ravlija je na III Internacionalnom festivalu muzike „Primavera“, osvojila III nagradu (79 bodova).  

-Matija Tomić je na 4. Zagreb Guitar Festivalu osvojio drugu nagradu, kao i treću nagradu na SIGF 2018, Sarajevo Guitar International Festivalu.

(Radio Žepče / Zepce.Ba / Foto: Ivan Ćurić)

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal