Poveži se putem

Kultura

BZK “Preporod” Žepče raspisuje konkurs za izbor najboljeg literarnog rada

Objavljeno

-

Bošnjačka zajednica kulture “Preporod” Žepče već punih sedam godina manifestacijom “Sjećanje na književnika Nedžada Ibrišimovića” u Žepču obilježava godišnjicu smrti ovog i istaknutog bh književnika i umjetnika.

Žepče je već godinama centralno mjesto obilježavanja godišnjice smrti ovog književnika koji je djetinstvo, mladost i dio radnog vijeka proveo u Žepču za koje je za života bio jako emotivno vezen. Ove godine kako bi obogatili programski sadržaj gore navedene manifestacije, a u cilju što veće popularizacije Ibrišimovićevog književnikovog djela među učenicima srednjih škola, BZK PREPOROD ŽEPČE raspisuje KONKURS za izbor najboljeg liteterarnog rada za učenike srednjih škola Zeničko-dobojskog kantona.

Konkurs je otvoren od 28. maja do 08. septembra 2018. godine, a radovi se mogu slati lično ili poštom na adresu BZK Preporod Žepče za konkurs (ne otvarati), Sarajevska b.b 72230 Žepče ( zgrada Medžlisa IZ Žepče).

Teme ovogodišnjeg konkursa za izbor najboljeg literarnog rada su “Čaršija” i “Moje ime”.

U razmatranje će se uzimati isključivo originalni učenički radovi, koji moraju biti dostavljeni pod šifrom u koverti.

Advertisement

Neophodno je da radovi budu potpisani isključivo šifrom, a u posebnoj koverti dostaviti rješenje šifre (ime, prezime, adresa, škola, razred, broj telefona).

Proglašenje i čitanje najboljih radova bit će upriličeno u sklopu književne večeri 15. septembra 2018. godine.

Za najbolja tri rada osigirane su nagrade i to: prvo mjesto 200 KM, drugo mjesto 150 KM i treće mjesto 50 KM.

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal